USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Ціна мерського крісла – від 100 тисяч гривень

26 Вересня 2010 13:59
Мінімальна вартість виборчої кампанії кандидата на посаду луцького міського голови становить 100 тисяч гривень.
Таке припущення 26 вересня під час ефіру інтернет-телебачення на «ВН» озвучили політологи Михайло Шелеп та Олександр Новосад.
За словами політологів отримати перемогу на виборах 31 жовтня найбільше мають шанси кандидати, що коли небудь перебували у владі і відомі, як управлінці.
Зокрема, мова йде про нинішнього голову Волинської облради Анатолія Грицюка, міського голови Богдана Шиби та колишніх губернаторів Володимира Бондаря та Миколи Романюка.
Однак, якщо перші троє відкрито заявили про бажання брати участь в політичних перегонах, позиція останнього залишається невизначеною. За словами політологів, окрім зовнішньої реклами, Микола Романюк жодного разу публічно не підтвердив свою позицію.
Щодо нового складу луцької міської та волинської обласної ради політологи очікують прилив новий політичних сил, яких виберуть по спискам по пропорційній системі. Зокрема, окрім рейтингових партій таких як «Батьківщина», «Партія регіонів» крісла завоюють «Свобода», «Сильна Україна», «Фронт змін». А також за словами Олександра Новосада можна очікувати декілька представників «неактивних» партій, які подолають 3% бар’єр.
Щодо обласної ради, тут варто очікувати кількісних змін, зокрема завдяки тому, що серед перших у списку Партії регіонів, ймовірно, буде голова ВОДА Борис Клімчук.
Серед мажоритарників на думку політологів крісла в радах отримають директори установ, підприємств, бізнесмени, а також окремі політики, для виборців яких не велику роль відіграє приналежність кандидата до тієї чи іншої партії, а його особистість. Як приклад політологи назвали комуніста Адама Мартинюка, який у своєму Любешівському районі має значний авторитет.
Без підтримки вагових політичних сил пройти до рад зможуть лише «ентузіасти», які особисто обійдуть кожну квартиру свого округу та особисто зустрічатимуться з виборцями. Наприклад, таким феноменами у свій час стали Ігор Гузь та Антон Сосновський, - вважає Михайло Шелеп. Проте, не маючи власних представників та спостерігачів у виборчих комісіях ця робота може звестись нанівець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Депутат Показати IP 27 Вересня 2010 09:17
РОМАНЮК буде мером..... а остальні для галочки....
Депутат від опозиції Показати IP 27 Вересня 2010 10:12
Ще раз повторюю: Романюк,Грицюк, Шиба, Бондар - це радянське минуле з огляду на менталітет та політичну проституцію. Статистика говорить,де мерами вибирають небідних бізнесменів - рейтинги цих міст по багатьом показникам стрімко ідуть вгору.
Я Показати IP 27 Вересня 2010 10:17
Ні фіга! Не буде він мером. Вже всім остогидла політика політичної сили, яка його висуває. Люди не захочуть такого своєму місті. Виграє Грицюк.
СМТ Показати IP 27 Вересня 2010 11:24
Я також розмірковував на тему хто ж учасників перегонів буде мером. Обєктивно дійшов висновку, що найкращий кандидат - А.Грицюк. Бондар - ЄЦ зараз, проте за своєю суттю не там не сям. Романюк - Сильна Україна, але ця партія це те саме як і Партія Регіонів. Скажіть, як людина яка прийшла в обласну раду від НУНС, за кілька років змінила свої погляди кардінально. Шиба - у нього найгірша позиція для старту, він зараз при цій посаді. Отож без будь-яких теревень - Грицюк
вого КРОК Показати IP 27 Вересня 2010 13:15
Тааакс..)) "Мінімальна вартість виборчої кампанії кандидата на посаду луцького міського голови становить 100 тисяч гривень...." - панове ви де такі циферки нарили?Цієї суми реальному кандидату не вистачить й на тиждень перегонів,а якщо казати правду,то компанія РЕАЛЬНОГО кандидата на луцького мера коштує від 1 600 000грн до 8 000 000грн!!Вартість суттево залежить від стартової позиції й можливостей індивіда маніпулювати,безкоштовно, медіа й адмінресурсами.Тобто представники нинішньої влади мають можливість суттево заощадити "кровно зароблені" а ось "незалежним" й "альтернативним" доведеться суттево потратитись)) P/S Кому цікаво,передвиборчі розцінки в ЗМІ: Обласні газети:4 000грн - 8 000грн за одну публікацію.(залежно від площі) ТВ :5 000грн - 10 000грн за передачу (залежно від часу)
До вого КРОК Показати IP 27 Вересня 2010 14:08
Вельмишановний пане, звідки такі страшні цифри? Не перебільшуйте.
вого КРОК Показати IP 27 Вересня 2010 14:48
Тюю... страшні)Це для мну й для Вас страшні,а для "вершітелей судеб" це поточні розходи. Стосовно джерел: попросіть ОФІЦІЙНІ прайси в представника того чи іншого ЗМІ потім помножте вказані цифри мінімум на два.Ціни на борди зясувати також не проблема,зарробідна плата "адептів" в палатках не є таємниця і т.д і т.Дуже наближено зможе порахувати передвиборчі витрати будь-який не лінивий студент...
не просто так Показати IP 27 Вересня 2010 16:25
Цікаво,а звідки такі гроші у людяного і відповідального та в Бондаря?Так чемно попрацювали в губернаторах,що і на рекламу відсоточок не шкода відкинути...
Уважний Показати IP 27 Вересня 2010 18:19
100 штук - це щоб просто взяти участь для засвітки. Про перемогу там ніхто не говорив
ЛітРедактор Показати IP 27 Вересня 2010 19:17
І за такі грошиська хочеться їм того геморою?!?)))))Та й щоб люди кляли та згадували незлим тихим матом навіть за найменшу проблему в місті!!))) Ото, дійсно, немає куди гроші подіти)) А де ж узяли їх, ПАНОВЕ КАНДИДАТИ?!?
Ковбасник Показати IP 27 Вересня 2010 21:31
Мені Мамосюк пропонувала перше місце в списку "Громадянської позиції" до облради за 50 тис. баксів. Тому , думаю, що політологи Шелеп і Новосад слабенько обізнані з арифметикою виборів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus