USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Цьогоріч «дітям війни» грошей не повернуть

9 Квітня 2012 12:47
Громадянам України, які отримали статус «діти війни», в 2012 році не повернуть пенсійних надбавок. Кошти вони вимагають відповідно до рішень судів. Однак, виплати не передбачені Законом України про бюджет.

Про це йшлося 9 квітня під час круглого столу «Державні гарантії соціального захисту ветеранів війни» в облдержадміністрації.

Начальник головного управління Пенсійного фонду України на Волині Петро Філіпчук розповів, що в області нині проживає понад 280 тисяч пенсіонерів.

«З початку 2012 року проведено 5 масових перерахунків пенсійних виплат. Для прикладу, для цивільних пенсіонерів виплати зросли в середньому на 112 гривень», - зауважив він.

З його слів, для отримання перерахованої пенсії не потрібно здавати додаткових документів. «Документи у нас є. Ми будемо й надалі здійснювати перерахунки і повідомлятимемо про подальші зміни», - відзначив посадовець.

Натомість голова обласної організації інвалідів війни та Збройних Сил Федір Орлов поцікавився подальшою долею рішень судів, відповідно до яких «дітям війни» повинні виплатити чималі суми.

Філіпчук сказав, що виплати «дітям війни» не передбачені Законом України про державний бюджет на 2012 рік. «Станом на 1 квітня відповідно до рішень судів різним категоріям потрібно виплатити близько 94 мільйонів гривень», - зауважив він.

Водночас заступник голови ОДА Олександр Курилюк, що для здійснення виплат потрібно знайти в обласному бюджеті 20 мільйонів.

Також Орлов висловив обурення тим, що в Пенсійному фонді зареєстровано понад 2 тисячі інвалідів війни, хоча таких, на його думку, на Волині проживає лише 800 чоловік. «Де справедливість? Чому тим, хто не брав участь у війні і народився під час війни, така ж плата як і нам? Людям, які пройшли війну», - запитав він.

Ці слова образили голову обласного відділення Української спілки в’язнів жертв нацизму Маргариту Парфенюк. Мовляв, Орлов докоряє дітям, які сиділи в концтаборах або були вивезені на роботу до Німеччини. «Чи знаєте ви, як їм було? А при совєтській власті вам були магазини і все. А ті діти були ворогами народу. Ви нас весь час дорікаєте», - емоційно промовила вона.

Курилюк закликав представників ветеранських організацій бути толерантнішими у відносинах. «Підтримки потребують всі категорії громадян. І вони її отримають», - додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
йолка Показати IP 9 Квітня 2012 12:50
і цих пакращення накрило
ахванасій Показати IP 9 Квітня 2012 13:09
Такі да!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus