USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Цукроварня приховала чотири мільйони гривень податків

7 Червня 2011 10:01
Факт ухилення від сплати більше 4 мільйонів гривень ПДВ на одному із цукрових заводів Волині зафіксували співробітники УПМ ДПА у Волинській області.

Виявили цю масштабну спробу несплати податків шляхом ретельного аналізу документів бухгалтерської та виробничої документації підприємства фахівці податкового аудиту, - повідомили 7 червня у прес-службі ДПА у Волинській області.

Податківці встановили, що на підприємстві у 2010 році "солодкий бізнес" організували, як кажуть "на широку ногу". Зокрема, наявні документи переконували у наступних, принципових у цій справі, моментах.

Насамперед, офіційні папери свідчили про використання 3,6 мільйонів мішків та переконували у придбанні і застосуванні у виробничому процесі більше 20 тисяч тон вугілля та 68 тисяч тонн вапнякового каменю.

Майже все це нібито використали та списали на витрати для переробки сирцю в білий цукор-пісок на замовлення декількох бізнес-партнерів.

Однак, насправді у реальному виробництві використали чи не вдвічі меншу кількість матеріалу. Відтак, податківці нарахували понад 4 мільйони гривень не скоригованого податкового кредиту з ПДВ. Очевидно, що зменшувати задекларований податковий кредит на цю суму на підприємстві не стали з меркантильних міркувань. В такий спосіб бізнесмени зменшили свої зобов’язання щодо сплати податків в 2010 році на 4 мільйони гривень.

Днями слідчий відділ податкової міліції порушив кримінальну справу відносно керівника підприємства за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Несплата ПДВ – не єдина претензія податківців до цукроварні. Як інформує управління податкового контролю юридичних осіб ДПА у Волинській області, загалом підприємству донараховано понад 7 мільйонів гривень податків та штрафних санкцій за порушення податкового законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ШОКОЛАД Показати IP 7 Червня 2011 10:29
попали пацики.
Стрийко Показати IP 7 Червня 2011 14:25
Не факт, що податківці праві. Особливо мене насторожила фраза "Однак, насправді у реальному виробництві використали чи не вдвічі меншу кількість матеріалу." На основі чого такий висновок? Може податківці користувались стандартними нормами витрат, в той час як насправді обсяг використаних матеріалів відповідав документальним? Прошу журналістів ВН дати пояснення іншої сторони конфлікту. Бо вірити податківцям...
VSC до Стрийко Показати IP 8 Червня 2011 12:09
Похоже, что так и есть. На разных производствах, реальные затраты сильно отличаются. Все зависит от техпроцесса и установленного оборудования. Хотя, и бизнесменам верить тоже не стоит. Врут все.
Ваша Люба-Ша))) Показати IP 8 Червня 2011 16:15
Чергова брехня від податківців щоб показати якусь імітацію потрібності їх роботи... (піпл схаває)
Андрій Показати IP 8 Червня 2011 23:20
Хай спочатку у себе в подвтковій порядок наведуть, перевірять кожного службовця, їх розмір зарплат та якість життя... і співставлять. Хай спочатку підприємцям створять умови, а тоді вимагають і контролюють податки. Я думаю, що якби у нашій країні була нормальна податкова система, то ніхто нічого не приховував би. От поміркуйте: Ви маєте якийсь бізнес, який успішно та стабільно працює, приносить дохід і вам потрібно сплатити 10-30% податку, що не є для вас обтяжливою сумою. Питання? Ви будете щось "мутити", "приховувати" і не спати ночами, переживати чи Вас не викриють в найближчий час. Чи сплатите і будете спокійно жити і працювати ? Як на мене, то такий хаос та беззаконня в державі вигідний нашим "всевладцям" та держслужбовцям, бо дає можливість шикарно жити не тільки на зарплату, а й на хабарях, що ні для кого не секрет. А якби був порядок у державі, їм прийшлося б жити тільки на зарплату (а якже "Лексуси", будинки з басейнами, сауни з молодими дівчатками...). Одним словом прикро...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus