USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

ЦВК оголосила переможця на скандальному 198 окрузі в Черкаській області

5 Листопада 2019 17:57
ЦВК визнала переможцем виборів на скандальному окрузі № 198 в Черкаській області самовисуванця Сергія Рудика.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

«ЦВК встановила результати позачергових парламентських виборів в 198 окрузі, які проводилися 21 липня 2019. Переможцем визнаний самовисуванець Сергій Рудик – 18921 голос виборців», – йдеться в повідомленні.

Також уточнюється, що 5 листопада завершився виборчий процес на всіх округах.

«Відзначимо, кількісний склад Верховної Ради – 450 осіб. Однак фактичний – 423, тому що вибори не відбувалися на окупованих територіях. Після того, як нововизнаний депутат Рудик складе присягу, то в Раді IX скликання буде 424 парламентарі», – повідомили в ЦВК.
Нагадаємо, на виборах до Верховної Ради в окрузі № 198 переміг самовисуванець Сергій Рудик, після чого кандидат від «Слуги народу» Наталя Дяченко оскаржила результат виборів до парламенту. 25 серпня Верховний суд скасував перемогу Рудика і зобовʼязав перерахувати голоси. Пізніше президент Володимир Зеленський у поданні на розпуск Центрвиборчкому заявив, що ЦВК демонструвала політичну упередженість, і як приклад наводив ситуацію в цьому окрузі.

Тодішній голова ЦВК Тетяна Сліпачук заявила, що в останньому судовому рішенні щодо ситуації у 198 окрузі зазначено, що дії комісії були послідовними і своєчасними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus