USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Тим, хто творив і творить історію Луцька: у центрі міста відзначили почесних лучан. Фоторепортаж

12 Вересня 2020 12:33
З народи 935-річчя Луцька на Театральному майдані міста відбулась урочиста академія, під час якої вручили звання «Почесного громадянина Луцька», а також віддали шану лучанам, які загинули захищаючи Україну від російського агресора.

До присутніх звернувся виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт який відзначив, що крізь віки в Луцьку змінювались люди, сім’ї, покоління, вулиці, майдани. Але незмінним залишається вічний потяг до волі і любов до Волині: «Не змінювались принципи і традиції. Наше місто заслуговує лише на повагу».

Він зауважив, що Луцький замок – символ незламності, адже жодного разу ворог не зумів захопити його і зайти всередину. Все тому, що його захищали лучани. Як і зараз, коли лучани захищають рідну землю на сході України.

Також він пригадав, що в 1429 році в замку Любарта зібрались всі монархи Європи для того, щоб об’єднатися і дати опір агресору: «Луцьк – це місто, яке об’єднує народи, людей, країни».

Як зазначив Григорій Пустовіт, команда, яка вже три з половиною роки керує містом, запам’ятається Луцьку. З його слів, це не лише міський парк, в який вдихнули нове життя. Не тільки сквери, новий фонтан, який скоро запрацює в центрі міста, не лише оновлені школи і садочки, відремонтовані прибудинкові території і вулиці.
«Найголовніше, чим ми запам’ятаємось – це вірою в те, що зміни можливі сьогодні, а не десь завтра. Зміни, які вже відбулись. Ми показали, що за 3,5 року можна зробити більше, ніж за 10 попередніх. Віра в зміни вже сьогодні – найбільший наш здобуток. Тільки разом влада і громада роблять ці зміни», – зазначив Григорій Пустовіт та побажав лучанам подолати всі незгоди, щастя, успіху, наснаги, талану, миру і злагоди.

В рамках урочистої академії вручили відзнаки почесним громадянам міста. Так, за високий патріотизм, активну життєву та громадянську позицію, вагомий внесок у становлення Української держави та розвиток жіночого руху, формування національної свідомості, вірність та принциповість в утвердженні ідеалів незалежної України звання «Почесний громадянин міста Луцька» присвоєно голові Волинського відділу Союзу українок Любові Ганейчук.
Співаку, композитору, автору-виконавцю пісень В’ячеславу Хурсенку посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин міста Луцька» за високопрофесійну виконавську майстерність, визначні досягнення на ниві музичного мистецтва, вагомий особистий внесок у відродження та розвиток національної культури, популяризацію української пісні. Відзнаку отримала його дружина Ольга Йосипівна.
Вшанували і загиблих воїнів з Луцька, які віддали свої життя боронячи кордони України на сході. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджено солдата Лавренчука Юрія Васильовича. Відзнаку отримали дружина Лілія та донечка Анна.
Полеглих воїнів вшанували хвилиною мовчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 12 Вересня 2020 15:30
А громадський туалет для лучан і гостей міста на період хоча би святкування відкрили ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus