USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Тимошенко зможе стати Президентом лише в 61 рік

13 Жовтня 2011 11:25
Лише, коли Юлії Тимошенко сповниться 61 рік, вона зможе сісти в президентське крісло згідно з нині діючим Кримінальним кодексом України - максимум за десять років судимість Тимошенко (звичайно, якщо обвинувальний вирок вступить в силу) буде погашено.

Про це інформують ТСН.
Зокрема, у 3-му пункті статті № 89 ККУ йдеться про те, що «засуджені до позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю» визнаються такими, що не мають судимості, «після виконання цього покарання».
Враховуючи те, що у вироку Тимошенко говориться про 7 років ув'язнення та неможливість упродовж 3 років займати держані посади, у сумі маємо 10 років, після сплину яких Тимошенко знову зможе балотуватися у депутати і президенти. На той момент їй виповниться 61 рік.
Утім, за умови гарної поведінки і зменшення терміну позбавлення волі, термін погашення судимості автоматично скоротиться.
Щоправда, погашення судимості для Тимошенко залежить не тільки від кримінального права, вважає керівник Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко.
«Право на балотування може відбутися і відповідно до законодавства. Адже наша Конституція не забороняє ні пасивне, ні активне право особам, засудженим за злочини, балотуватися. У нас було чимало випадків, коли балотувалися особи, перебуваючи в місцях позбавлення волі, і після обрання депутатами їх випускали відповідно до закону. То ж це питання – внесення змін до закону», - зазначає експерт.
Нагадаємо, вирок Юлії Тимошенко було оголошено 11 жовтня в Печерському райсуді Києва. Колишнього главу уряду визнали винною у перевищенні службових повноважень при укладанні на початку 2009 року газової угоди з Росією. Тимошенко засудили до позбавлення волі на 7 років та відшкодування 1,5 млрд гривень «Нафтогазу України».
Вирок Тимошенко викликав хвилю критики в країнах Європи, що може привести до ускладнень у відносинах України з Євросоюзом. За деякими даними, запланована на наступний тиждень зустріч Віктора Януковича з представниками Євросоюзу може бути скасована. Представник українського МЗС повідомив, що офіційної інформації щодо цього немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Я з Луцька. Показати IP 13 Жовтня 2011 14:08
Все для цього було і зроблено, щоб ізолювати сильного кандидата.
@VETAL@ Показати IP 13 Жовтня 2011 15:24
от я не можу зрозуміти одного, навіщо "пригати поперед батька в пекло". Якщо ще є апеляційний і європейський суд. ЯК МАЛІ ДІТИ
Василь Показати IP 13 Жовтня 2011 17:23
Не стане:СБУ їй шиє ЄЕСУ і 12 років тюрьми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus