USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Тисяча луцьких діток не підуть цьогоріч у ДНЗ. ВІДЕО

30 Серпня 2013 12:12
Садків у Луцьку катастрофічно бракує. Відтак, щоб влаштувати дитину у заклад, у чергу варто ставати ще до її народження. Та навіть це не завжди допомагає при влаштуванні маля у дошкільний заклад. Не рятує ситуації і нова система електронної черги.
Про це повідомили журналісти телеканалу ZIK.
«Ми живемо в центрі міста, у садочок потрібно записуватись ще до народження дитини, а не за її життя. Тому ми навіть ніде не консультувалися і не запитували, я сама сиджу вдома з дітьми – це наш домашній дитсадок», – описує ситуацію мешканка Луцька Ольга.
А зі слів пані Наталії, вона записувала дитину в чергу, коли тій було лише три місяці. «Ми були у списку 60, останні, кому вдалося потрапити в садок», – говорить вона.
В одному зі спальних мікрорайонів Луцька цьогоріч за державні гроші – 25 мільйонів гривень – збудували перший за роки незалежності дошкільний навчальний заклад. Та цього недостатньо, переконують педагоги.
«Із 1 вересня в дошкільному закладі функціонуватиме 10 вікових груп, зараз у нас спусковий склад уже 280 дітей. На жаль, цього року залишилося 83 незадоволені заяви – це діти раннього дошкільного віку, 2011 року народження», – розповідає завідувач ДНЗ «Дивосвіт» Ольга Швардовська.
Загалом, цьогоріч у луцькі дитсадки піде 10,5 тисяч дошкільнят. А от на тисячу малих лучан місць таки не вистачило. Міська влада обіцяє виправити ситуацію.
«Ми плануємо виготовити технічну документацію і приступити до реконструкції нових ДНЗ в наступному році, – каже заступник міського голови Луцька Святослав Кравчук. – На це нам потрібно понад 15 млн гривень. Надіємося, що з цими коштами нам допоможе держава».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Мама Показати IP 30 Серпня 2013 13:15
А ви наведіть лад з дітками, кого ви бере в садки. Чому в садки беруться діти, які проживають не в цьому районі, або скільки дітей з сіл возять в Луцьк в садочок,гроші заплати в і все, а ми живеом біля самого садочяка дитя не потрапило ,бо не має місця. Я не проти тихякі не мають луцької прописки,а живуть в Луцьку познімали квартири.Але,чому їх беруть в садки дітей, ьез прописки через них ми корінні лучани, в яких виросли дітки, а вже народились наші онуки не можемо влаштувати дітей у садок.Вони не міські жителі, а сільські,коли такого не було. Тільки з пропискою, міський житель мав право влаштувати дитя в садок.Скоро за цих полішуків, які поналазили сюди, втікаючи зі свого болота, не маючи тут житла, нам корінним не буде де дітися. Наведіть порядок і буде все добре,нам корінниим лучанам,вистачить місця в садочках А, то вже сил нема терпітиюЧому чиновники на це закривають очі,хто буде перевіряти їх прописку ми батьки, чи ви.там половину треба дітей повідсилати в села, де вони живуть.
Корінна лучанка до Мама Показати IP 30 Серпня 2013 14:49
мамаша, в вас з головою все в порядку? Просніться, до чого тут прописка? Вже давно електронні черги, по місцю проживання реєструй динину в інтернеті і все буде ок. Друга справа, що мало місць, ну, а що ви хотіли, місто росте, розвивається, збільшуються робочі місця. І не приїзджі винні, а влада, яка в 90-х продавала садочки. А щодо полішуків, то можу вам таке сказати. Я сама корінні лучанка, і корінних залишилось тут дві з половиною людини. В мене на роботі із районів, і з інших областей, і з Києва є працівники. Вони вже по 20 років живуть в Луцьку без прописки і що їм дітей не водити в садочок чи не навчати в школі. Думайте, що пишете, перш ніж когось ображати
читач Показати IP 30 Серпня 2013 13:35
а ви мама не праві. Діти всі одинакові що міські і ті, що із села. Якщо батьки працююсть у місті, то куда ж возити дітей у садочок. І чому ви так проти людей із села. Вони вкалують на таких яв ви, щоб нагодувати місто і картоплею і салом, молоком. Ви ж чомусь жрете це все, а воно із неба не падає.
мамі Показати IP 30 Серпня 2013 13:37
З яких то ви пір корінною лучанкою стали? А для діток, які живуть у селі, не треба ходити у дитячий садочок. Корінна мама, перш ніж писати коментарі, грамоти навчіться. А то стидно за таких лучан.
Ирен Показати IP 30 Серпня 2013 14:06
То,що значить, ми корінні лучани, повеземо своїх діток до вас на Полісся, а ви своїх будете водити у садки у Луцьк.Я живу біля садочка і не можу здати дитя в садок,припишіться в Луцьку, станьте лучанкою і,будь ласка, здавайте.Колись так було,то не було ніяких проблем.Я думаю, якщо б ми поїхали до вас в, села і хотіли здати своїх діток в садки там не живучи, їх би точно не взяли.Кажу,бо знаю,був такий випадок з моєю знайомою.Лучанкою я стала дуже давно 40 років тому.І село моє, поруч з Луцьком і город маю, і картоплю маю. Село Прилуцьке.Щодо грамоти,шановна, я просто спішила, без окулярів погано бачу.
Ірені до Ирен Показати IP 30 Серпня 2013 14:57
Корінний лучанин - це той, чиє коріння в Луцьку. А "40 років живу в Луцьку" - це ще далеко не "корінна лучанка". Якби Ви могли сказати: "Тут народилася і виросла моя бабуся", тоді були б "корінною лучанкою". А так - таке саме полісся, як і всі інші, які "поналазили". Тільки Ви "прилізли" трохи раніше.
читач Показати IP 30 Серпня 2013 14:18
Луцьк - це також Полісся. А ти приписалась в Луцьку 40 років тому, приїхавши десь із Колок, пішла на стройку (щоб одержати квартиру) і ти вже лучанка, і дитина твоя краща ніж інші? То яка ж ти мама? Таке мислиння, як у тебе, то тільки у полішуків з 3 класами навчання.
Ласковая Показати IP 30 Серпня 2013 14:59
Треба щоб замість салонів краси та аптек відкривали приватні садочки для малят. Розумію, що буде дорого, але є багато людей,які можуть собі дозволити водити свою дитину туди. Все одно все зараз платне, як не крути.
Ирен Показати IP 30 Серпня 2013 16:11
А ти прочитай з якого я села, читачу, Прилуцьке - це 5 км від Луцька. А не на будівництво я пішла, а на завод інженером працювати.Маю дві вищі освіти. І досі працюю програмістом. Халепа, а ти,напевно, точно полішук
Ірені до Ирен Показати IP 2 Вересня 2013 09:38
А що, з припискою батьків в селі Прилуцьке за радянських часів дітей брали в луцькі дитсадки? Якщо ні, то в Луцьк таки "прилізла", як і всі інші.
Леся Показати IP 30 Серпня 2013 16:39
Ой читачу Луцьк- це не Полісся. Це лісостепова зона. Візьми підручник і прочитай за рйони Волині.Проїдься і подивися, як живуть люди у Луцькому, Горохівському, Іваничівському і т.д. районах не має нічого спільного з Маневицьким, Любомльким і Камінь-Каширським.А мова яка, шено- це взагалі. Є у вас пару хат таких, як у нас. Я як туди попала, всеодно, як у іншу країну.Не говоріть Полісся є Полісся, все життя ви гасаєте по світах. Хто буде піднімати ваш край, коли ви всі дерете звідти, ми поїдемо його піднімати, ви повинні повертатися у свої села і відбудовувати, а то від вас тікають до нас у села.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus