USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У 2018 році можуть підвищити низку податків

2 Жовтня 2017 11:20
Індексація низки податків та значне підвищення акцизу на тютюнові вироби: яких змін податкового законодавства варто очікувати у наступному році, повідомила начальник ГУ ДФС в області.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови облдержадміністрації 2 жовтня.

Начальник головного управління ДФС в області Світлана Савчук повідомила, що основним джерелом доходів місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб. З урахуванням підвищення мінімальної заробітної плати з 3200 до 3720 гривень та прожиткового мінімуму з 1600 до 1700 гривень, надходження податку врахували на ріні 2,3 мільярда гривень з приростом майже 12%. Прогнозований приріст надходжень єдиного податку становитиме 25,4 мільйона гривень, або 7,4%, що обумовлене такими факторами: зарахування 100% єдиного податку з сільськогосподарських товаровиробників до місцевих бюджетів (досі зараховували 86% податку); збільшення абсолютних ставок для платників єдиного податку першої та другої груп, базою для яких є прожитковий мінімум для працездатної особи та мінімальна зарплата; покращення системи адміністрування (від цього показника очікують 2,4 мільйона надходжень).

У 2018 році планують переглянути ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати з врахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислового виробництва. Кабмін вніс на розгляд законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо перегляду ставок деяких податків. Він передбачає індексацію ставок акцизного податку на 111,2%, рентної плати – на 116,8%, екологічного податку – на 111,2%. Проте Мінфін не ініціюватиме зміни до податкового законодавства для прийняття держбюджету та зараз не бачить потреби в індексуванні ставок окремих податків.

У 2018 році заплановане поступове наближення ставок акцизного податку на тютюнові вироби до рівня, передбаченого директивою ЄС. Відповідно, Кабмін вніс на розгляд Верховної Ради законопроект, що передбачає щорічне збільшення акцизу на 20%. Тобто, податок збільшиться майже у 5 разів до 2025 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 2 Жовтня 2017 11:35
Начальству видніше! Може то й добре! Держава буде мати великі гроші!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus