USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У 2022 році всім потрібно буде повторно вакцинуватися від COVID-19, – головний санлікар

25 Грудня 2021 12:47
Якщо люди вакцинована проти коронавірусу двома дозами людина, вона має за рік повністю ревакцинуватися.

Наразі така базова стратегія Міністерства охорони здоров’я. Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін, пише 24 канал.

Він пояснив, що людина, яка отримала щеплення у 2021 році, має за рік звернутися до пункту щеплення і центру вакцинації населення та отримати повторне щеплення двома дозами вакцини.

При цьому вона може вибрати інший тип вакцини, ніж той, який використовувався під час першого щеплення.

Головний санлікар додав, що у МОЗ отримують інформацію з інших країн про ефективність вакцинації з використанням бустерних (третіх) доз.

«Є відповідні рішення європейської технічної групи експертів з питань імунізації, є рішення на світовому рівні. Вони всі полягають у тому, що ревакцинальні дози мають отримати перш за все найбільш вразливі категорії населення», – зазначив Кузін.

Він повідомив, що багато європейських країн рекомендують проводити ревакцинацію за пів року. І в Україні, найімовірніше, «найближчим часом переглядатимуть рішення щодо використання ревакцинальної та додаткової дози».

Україна домовилася про постачання достатньої кількості вакцин для того, щоб ревакцинувати двома дозами щонайменше 70% населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Авжеж Показати IP 25 Грудня 2021 13:58
І це не закінчиться до того часу поки всі фармкомпанії хтось не виведе на чисту воду. Хоча... По файзеру та астрозенеці інформації достатньо, але ж миші продовжують плакати, колотися та їсти кактус. В 2023 основними будуть 4 дози, а може й більше.
Анонім до Авжеж Показати IP 25 Грудня 2021 16:05
Нарешті люди починають розуміти звідки ноги ростуть...
Олесь до Авжеж Показати IP 25 Грудня 2021 21:23
У 2023 році вже по 2000 гривень даватимуть тим хто виживе від першої тисячі . Задаю собі питання чому недають грошей від щеплення проти туберкульозу , то ж страшна болячка а ніц нічого ....цікава хвороба ковід.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus