USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

У 50-кілометровій зоні від кордону з Білоруссю волинські школярі навчатимуться дистанційно

10 Серпня 2022 11:15
Згідно з попереднім рішенням Ради оборони області, в населених пунктах, які розташовані близько від білоруського кордону, навчання відбуватиметься у дистанційному режимі.

Про це під час наради щодо готовності закладів освіти до початку нового навчального року повідомив заступник голови Волинської ОВА Сергій Мовенко.

Він нагадав, що низка громад розташовані в безпосередній близькості від кордону з Білоруссю. Це, зокрема, Шацька, Любешівська, Камінь-Каширська, Ратнівська громади.

«На Раді оборони області попередньо ухвалили рішення, щоб у 50-кілометровій зоні, яка межує з Білоруссю, навчальний процес офлайн не починався. Це 25% від усіх закладів освіти в нашій області», – зазначив Сергій Мовенко.

Голова Волинської облради Григорій Недопад додав: у цій ситуації є питання про те, як починати навчання в початковій ланці. Адже освіта онлайн для першачків – це дуже складне питання. Тож це ще слід додатково обміркувати.

Очільниця управління освіти Волинської ОВА Людмила Плахотна підтвердила, що в згаданих громадах діти однозначно не вчитимуться в очному режимі.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ще не зовсім свідоми Показати IP 10 Серпня 2022 11:25
Першачок буде не вчитися, а з котом гратися.
Анонім Показати IP 10 Серпня 2022 11:54
коронавірус, який не мав для школярів ніякої загрози,точно не більше ніж грип, виявився страшнішим за війну і ракети,які розносять будівлі вщент. Останні заяви Amnesty International зробили всі школи України для російських фашистів дозволеною ціллю, рашисти зможуть тепер бити по будь-якій школі, заявляючи, що там військовий штаб, житловий будинок рашистам буде важче оббрехати. Моя дитина буде вчитися дистанційно. Нехай працівники міністерства освіти, депутати і інші чинуші заберуть своїх дітей з Європи і відправлять в школи України.
Анонім Показати IP 10 Серпня 2022 12:06
Чому всі забули, що останній ракетний удар аеродрому в Луцьку'відбувся до оголошення повітряної тривоги, ракети не виявили, бо вони летіли дуже низько. Недавніх удар по військових об'хатах у Вінниці відбувся до оголошення повітряної тривоги, обстріляли ракетами 'кинжал', які виявити і знешкодили нашим ППО неможливо. Укриття не захистить від прямого попадання ракет. Хтось хоче ризикувати життям своєї дитини?
Мама до Анонім Показати IP 10 Серпня 2022 14:54
Так безпілотники на Волинню збили, були жертви, руйнування , а тривоги не було. Гіперзвукові ракети Кинжал не встигають зловити ППО
Анонім Показати IP 10 Серпня 2022 12:26
А навіщо дітям та освіта взагалі? Попривикали 4 роки садочка, 11 років школа, 5 років інстститут, рік магістратура. Потім ще 4 роки друга вищої освіти, без неї ж ніяк. І в Польщу трускавки збирати Бо в нас розумних багато а роботи немає. Як йдуть після тих освіт влаштовуватися, то вже застара. Хочуть працівника, щоб не старше 19 років і стаж не менше 5 років.
Лучанка Показати IP 10 Серпня 2022 15:05
Я одного не розумію. Живемо в 21 ст. Навіщо вигадувати щось, що вже давно є. Дистанційна освіта, гаджети- наші діти сучасні і давно з цим всім на ти. Люди працюють онлайн та заробляють . А тут навчання. При офлайн навчанні, мало того що небезпечно, скільки незручностей. Тривога застала дитину в дорозі? Перерва - тривога. Що робити вчителю? Як зібрати дітей з коридору, зі столової, з туалету, з магазину ? А якщо всю ніч тривоги і дитина невиспана, то яке навчання на 8.00? Як бути літям ВПО , які вже перенесли жахіття в підвалах? Який стрес доя них це все? А коли тривога , а діти саме їдять, вони все кидають в голодні сидять мінімум годину- дві в підвалі. Їда викинута, діти голодні. Можна продовжувати ще довго. Особливо як бути дітям коли вони їдуть в транспорті, на вулиці дощ і тривога. Таке враження, що чиновники ніколи не були вчителями, батьками. Думають тривоги будуть по дзвіночку, без паніки 1500 дітей. Чого не можна, як мин. роки , щоб дитина спокійно встала, поїла та сіла за уроки. Навіть якщо тривога вдома, то дитині це комфортніше переносити. Час , витрачений на дорогу до школи і зекономлений при дистанцій формі, можна використатиидодатково для навчання. Безпека дітей понад усе. Бо підвали -це не бомбосховища. Плюс якщо в підвалі зібрати стільки дітей, то якщо хтось один хворий, то вважайте що половина через 3-4 дні теж зляже. Якщо буде офлайн навчання -це буде дурдом , а не навчання

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus