USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Бейруті запровадили надзвичайний стан: загинули більше 100 людей

5 Серпня 2020 12:07
Рада національної оборони Лівану оголосила Бейрут зоною лиха та ввела режим надзвичайного стану після двох потужних вибухів у порту столиці у вівторок.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на ABC News.

Засідання ради проходило під головуванням президента Лівану Мішеля Ауна. Як зазначається, режим надзвичайного стану у країні діятиме протягом двох тижнів.

Також Мішель Аун оголосив триденний траур за загиблими. Крім того, за його словами, уряд виділить понад $65 мільйонів екстрених коштів на допомогу і подолання наслідків після вибухів, пише The Telegraph.

За словами керівника ліванського Червоного Хреста, кількість загиблих у результаті потужних вибухів у Бейруті перевищила 100.

На даний момент Червоний Хрест Лівану допомогає вивозити жертви та постраждалих з місця інциденту, оскільки лікарні міста переповнені.

Після потужного смертоносного вибуху в порту Бейрута влади Лівану попередили про загрозу дефіциту хліба вже в найближчі дні. Причиною цього називають руйнування порту, через який йшов імпорт зерна і складів, де зберігали пшеницю, інформують на Telegram-канал РІА «Новости» з посиланням на ліванські ЗМІ, передає Страна.
Президент Лівану Мішель Аун заявив про необхідність ввести нормований розподіл борошна і обмежити продаж борошна хлібопекарням. Рішення про обмеження продажу борошна підтримали на екстреному засіданні Верховної ради оборони Лівану 5 серпня.

Так само стало відомо, що вчора загинули 10 пожежників, які гасили вогонь в працювали в бейрутському порту.

Як повідомлялося, 4 серпня у ліванській столиці Бейруті в районі порту сталися два потужні вибухи. Декілька кварталів міста повністю зруйновані. Власником судна, на якому вибухнув амоній, був російський бізнесмен.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus