USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У порту Бейрута вибухнув амоній з судна, яке належало російському бізнесмену, – ЗМІ

5 Серпня 2020 09:52
У порту Бейрута відбувся вибух 2750 тонн амонію, який знаходився на судні, що перебувало в порту з 2014 року.

Про це повідомляє УНН із посиланням на ліванський канал LBCI.

«Верховна рада оборони оголосила на своїй сесії, що 2750 тонн амонію, що вибухнув у Бейрутському порту, це матеріали, які були конфісковані у 2014 році на судні під назвою Rbosus, яке прямувало до Африки і зазнало несправності. Судно перевезли та зберігали у відповідному місці, потім передали складу № 12», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що нещодавно на цьому складі проводилася інспекція і було прийняте рішення посилити охорону, адже до складу можна було потрапити «через отвір».

«Згідно з інформацією, в обліковому записі безпеки йдеться, що вибух стався у процесі зварювання дверей і вибух спричинила іскра, що призвела до займання вибухових речовин, розташованих у самому ангарі. Це, у свою чергу, призвело до вибуху амонію», – йдеться у повідомленні.

У свою чергу виданням Медіазона інформує, що власником судна був російський бізнесмен Ігор Гречушкін. Зазначається, що коли судно перевозило амоній з Батумі, зробило незаплановану зупинку у Бейруті. Після огляду було заборонено виводити судно з порту. Кілька членів екіпажу відпустили, а деяких залишили. За словами моряків, власник судна, що проживав на той час у Хорватії, просто його покинув.

Нагадаємо, після засідання Вищої ради оборони Лівану у зв’язку з вибухом в порту ліванської столиці, влада оголосила Бейрут зоною лиха. У результаті вибуху в Бейруті, який прогримів 4 серпня, загинули щонайменше 78 осіб, а кількість поранених зросла майже удвічі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
з раю пекло на землі Показати IP 5 Серпня 2020 10:13
На планеті Богом створено було все в гармонії- люди і природа .....Задум Божий на землі- рай. Краса Божа людьми перетворена на пекло. Люди своїми руками на Планеті-Земля зробили пекло! Людство займається самознищенням. КАТАСТРОФА з людськими головами одним словом....
Анонім Показати IP 5 Серпня 2020 11:00
А де інформація про Маріуполь, у якому перед Ліваном 2 кораблі щось брали?
Женя Іванов Показати IP 5 Серпня 2020 11:02
Владимир Зеленский взял под контроль ситуацию в Бейруте
Пенсіонер Гаргола С. Показати IP 5 Серпня 2020 11:07
Дивіться який яскравий заголовок у статті придумали, цитую: "У порту Бейрута відбувся вибух 2750 тонн амонію, який ЗНАХОДИВСЯ (підкреслюю) на судні, що перебувало в порту з 2014 року. ЯКЕ НАЛЕЖАЛО РОСІЙСЬКОМУ БІЗНЕСМЕНУ, – ЗМІ. Потім автор статті сам себе спростовує, і пише, що виявляється амоній то з судна було перевезено на збереження до складу. Так вибух пролунав на судні російського бізнесмена все ж таки, чи на складі в порту м. Бейрута. Я не захищаю кацапів, я не люблю яскравих та брехливих заголовків задля того, щоб всі кинулись перечитувати не достовірну статтю.
Лучанин до Пенсіонер Гаргола С. Показати IP 5 Серпня 2020 11:56
Добре, що аналізуєте, але в нас є така частина населення, що її не важливо чи правда чи брехня, головне, щоб їм подобалось. Видно після вашого зауваження змінили заголовок, але яка різниця з якого судна, якщо вибух стався швидше за все через порушення правил поводження із легкозаймистими речовинами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus