USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Білорусі заявили про ризик втрати державності через санкції

4 Грудня 2021 18:37
Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що у разі продовження санкційного тиску країна може втратити державність.

Про це він сказав у інтерв’ю телеканалу «Білорусь 1» 3 грудня, опублікованому на сайті МЗС Білорусі, передає УП.

«Білорусь ризикує втратити державність, якщо санкційний тиск триватиме. Хоча ми зробимо все, щоб такого не сталося. А Європейський союз назавжди втратить Білорусь. І я думаю, що це абсолютно не на користь Європи», – заявив Володимир Макей.

«На жаль, так склалося, що сьогодні наші європейські партнери, і про це всім колегам я говорив, слухають, вбирають односторонню інформацію з цих так званих надійних джерел і роблять відповідні кроки, спрямовані фактично на руйнування суверенітету та незалежності Білорусі», – додав він.

Макей також сказав, що не може зрозуміти логіку «утікачів, опонентів влади, коли вони закликають до посилення тиску на країну, на народ, до посилення санкційного тиску і при цьому чекають, коли країна впаде, опиниться в руїнах і задоволено потирають руки, коли приймається черговий пакет санкцій».

Нагадаємо, 2 грудня США запровадили нові санкції проти Білорусі. Обмеження торкнулися 20 фізичних осіб, 12 організацій, а також під санкціями опинилися три літаки.

У листопаді в Європейському Союзі проти Білорусі ввели нові санкції. Зокрема, вони вводяться щодо осіб і організацій, пов'язаних зі створенням міграційної кризи на кордоні Білорусі та Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ботоксШМЯК Показати IP 4 Грудня 2021 19:32
Ніхто нічого не втратить. Не можна втратити те, чого не існує. А Білорусі, як держави вже не існує, вона продана з потрохами, продана картохенфюрером ботоксній крисі, за кредити, енергоносії, ринки збуту. Немає Білорусі і вже не буде. Так що, адью міністр.
123 до ботоксШМЯК Показати IP 5 Грудня 2021 08:55
Все те саме , що написав відноситься і до України , у всьому залежні від Європи і США , хоч і картохенфюрера немає. Тому немає чого про Білорусь писати, бо ми не кращі, якщо не навпаки
Шмякнутому Показати IP 4 Грудня 2021 20:15
Помиляєтеся. Білорусь поки що не настільки залежить від зовнішнього керівництва, як, наприклад, Україна. Але, туполоба політика Євросоюзу, маніакальне бажання принести в Білорусь *демократію* (нехай і шляхом повалення конституційного ладу суверенної держави), примусить Білорусь шукати собі союзника в особі Росії. А з Росії союзник -пиши *загарбник*. Отже, Європа сама винувата, а не ваш набридливий *картохен*.
Місцевий до Шмякнутому Показати IP 4 Грудня 2021 22:03
Вусатий давно вже повалив демократію в країні, тому Європі нема сенсу панькатися з ним. Він як і був маріонеткою кремля, так і буде й далі. Задача санкцій присудити місцевий олігархат, щоб не борзів
Немiсцевий до Місцевий Показати IP 5 Грудня 2021 09:16
А пiд демократiею ви маете на увазi той бардак, що в Украiнi?...
Картофан до Місцевий Показати IP 5 Грудня 2021 16:33
А що краще бути маріонеткою США і Європи? В чому різниця? Саме ми у вусатого електроенергію купляємо, а які наші досягнення.
ботоксШМЯК до Шмякнутому Показати IP 4 Грудня 2021 22:23
Ото рвануло, щей за картохенфюрера образився. А суті питання то й не зрозумів, від слова "взагалі".
Корiнний лучанин до ботоксШМЯК Показати IP 5 Грудня 2021 10:49
Оце дебiлкiв развилось на Украинi.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus