USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Третина держбюджету в 2020 році піде на виплати держборгів

20 Вересня 2019 12:36
Народний депутат України від 20 виборчого округу Вячеслав Рубльов розповів про основні цифри, які будуть в державному бюджеті.

Про це нардеп написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Вячеслав Рубльов зазначив, що це перше читання головного фінансового документу країни і він ще буде уточнюватися та змінюватись.

Народний депутат пише, що в головному фінансовому документі передбачено, що ВВП зростає на 3,3%.

«На національну безпеку й оборону в бюджеті заклали 245 млрд. грн. Це дуже велика цифра, але ми країна, яка перебуває в стані війни і повинні піклуватись про нашу безпеку.

На фінансування освіти – 136,4 млрд. грн. Сюди входить і освітня субвенція, фінансування нової української школи та інклюзивної освіти, і заклади вищої освіти. До слова, вперше передбачено 300 млн. грн. на фонд розвитку вищої освіти.

На охорону здоров’я передбачаємо 108 млрд. грн., що більше ніж в бюджеті 2019 року. В цю цифру входить первинна та екстрена медицина, формування вторинної ланки медицини, програма «Доступні ліки».

В 2020 році нарешті 100% наших акцизів піде в дорожній фонд – це 74 млрд. грн., що на 19 млрд. грн. більше ніж в 2019 році. І якщо митна та податкові служби будуть гарно працювати, то сума, за яку ремонтуватимуть наші дороги буде рости.

Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР) в 2020 році становитиме 9,5 млрд. грн. За ці кошти будуватимуть соціально-важливі об’єкти в регіонах України», – зазначає Вячеслав Рубльов.

Та додає: що в бюджеті 2020 року є не тільки гарні цифри, які будуть іти на розвиток країни, але і величезні суми боргів, які Україна має віддати зовнішнім позичальникам. Це третина бюджету.

В разі, якщо Верховна Рада прийме законопроект про легалізацію бурштину, то це будуть додаткові кошти, які народні депутати зможуть розподілити на охорону здоров’я, освіту та інші соціальні сфери, – зазначає Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцьк Показати IP 20 Вересня 2019 14:35
Чому прості українці повинні віддавати борги зовнішнім позичальникам? Кілька "крутих" кланів напозичались, а простим українцям віддавай!!! Конфіскуйте майно і кошти, незаконно отримані,- одним махом всі позики віддамо, ще й давати на розвиток під хороший процент іншим країнам зможемо!!! А то подивишся, що 18-річне дитя "заробило" на гарну машину та хатину, витрачає на косметологів-масажистів по 1 000$ в місяць, і розумієш, як за бюджетні кошти (зарплату) такий дядько може кормити-одягати свою сім*ю та "секретарів" на стороні !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus