USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У боржників заберуть субсидію

22 Серпня 2017 14:37
Кабмін вніс зміни до правил надання житлових субсидій населенню. Відповідну постанову №609 від 18.08.2017 р. опублікували на урядовому порталі, пише ТСН.

Документ передбачає, що заявники на отримання субсидій повинні подавати декларації про свої доходи не за останній рік, а за півроку.

Також передбачили можливість призначення субсидії недієздатній особі за заявою опікуна, врегулювали питання виплати призначеної субсидії на придбання твердого палива і скрапленого газу у разі смерті особи, якій було призначено субсидію.

Споживачам, які заборгували за комунальні послуги суму в 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (нині це 340 грн), субсидію на наступний період не подовжать. Потрібно буде або сплатити борг, або домовитися з постачальником послуг про його реструктуризацію.

Крім того, змінили соціальні нормативи споживання газу для побутових потреб, за відсутності лічильників (це своєю чергою зменшить суми субсидій):

- за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання було 4,4 куб. метра на одну особу на місяць, а стало – 3,3 кубометра;

- за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача було 7,1 куб. метра на одну особу на місяць, стало – 5,4 кубометра;

- за наявності газової плити та газового водонагрівача було 14 куб. метрів на одну особу на місяць, стало – 10,5 кубометра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 22 Серпня 2017 14:53
одним словом субсидії - це чергове намахалово держави. ніхто не контролює реально проживаючих у житлі. у хоромах в царському селі пропишуть пять - десять пенсіонерів, а живе одна сімя, яка має мільйонні чорні доходи. і платить за комуналку копійки.
ОЛЕГ Показати IP 22 Серпня 2017 18:33
ця злочинна влада покращує життя собі подібним , грабуючи простий бідний народ !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus