USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Як покупка на 50 тисяч може вплинути на субсидію

14 Вересня 2016 14:41
Продаж нерухомості, отримання спадку, наявність кількох квартир чи автомобілів, а також здійснення громадянином покупки на суму понад 50 тисяч гривень не є обов’язковою причиною позбавлення громадянина права на отримання субсидії на оплату комунальних послуг і не є приводом для припинення виплат у разі, якщо субсидія вже надається. Натомість покупка на вказану суму буде враховуватися при розрахунку розміру субсидії на наступний період.

Про це йдеться в роз'ясненні Міністерства соціальної політики України, - повідомляє УНІАН.

«Продаж квартири чи будинку не входить до переліку критеріїв, які позбавляють права на отримання субсидії. Більш того, про факт продажу квартири громадяни не зобов'язані інформувати органи соціального захисту. Якщо сім'я зробила покупку, що перевищує 50 тисяч гривень на момент отримання субсидії, безповоротну державну допомогу у сплаті житлово-комунальних послуг їй не припинять надавати. Натомість дохід від продажу квартири має бути задекларований в наступному році. Він буде враховуватися при розрахунку розміру субсидії на наступний період, скажімо в 2017-2018 роках».

Як відзначили в Мінсоцполітики, на оформлення субсидії також не впливає вартість майна, одержаного у спадок чи в подарунок. Цей дохід не включається до сукупного доходу сім'ї й не враховується при розрахунку розміру субсидії. «Також звертаємо увагу на те, що наявність у власності двох житлових приміщень, двох автомобілів також не впливає на право отримання субсидії. Береться до уваги офіційний дохід, який приносить майно, - йдеться в роз'ясненні.

Якщо родина придбала квартиру в кредит, то при визначенні права на субсидію враховується сума першого внеску. Якщо ця сума перевищує 50 тисяч гривень, субсидія може бути призначена за рішенням Комісії на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов проживання».

Не є перешкодою для надання субсидії й витрати на медичні послуги.

Проте якщо будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні членів сім'ї впродовж 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії здійснив купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, будівельних матеріалів або одноразово оплатив послуги з будівництва, ремонту квартири чи будинку, автомобіля на суму, що перевищує 50 тисяч гривень, субсидія не призначається.

«Разом з тим і тут є винятки. Держава готова йти назустріч тим сім'ям, які реально потребують допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг», - наголосили в міністерстві.

Нагадаємо, у Міністерстві соціальної політики прогнозують, що кількість сімей, які потребують одержання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, в Україні в опалювальному сезоні 2016-2017 роках зросте до 9 мільйонів із 5,5 мільйона. Згідно з останніми даними Мінфіну, в проект бюджету на 2017 рік заклали 40 мільярдів гривень на субсидії. При цьому, зі слів віце-прем'єра Павла Розенка, ця сума може збільшитися до 52 мільярдів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
коляЦ Показати IP 14 Вересня 2016 15:29
означає що і багатії ще скористаються пільгою, да??? КУпують дорогі речі і ще й субсидію можна?? НУ й уряд все хитрить людей насміхається
громадянин Показати IP 14 Вересня 2016 16:49
Досить роздавати халяву !!! Дайте краще роботу або знизіть ціни на енергоносії !!!
Аня Показати IP 14 Вересня 2016 16:51
Ця субсидія,то насмішка з нас. Нам вони її не дадуть,бо знайдуть до чого придертися.А багачі її мають.А люди,що працюють за кордоном,показують свої прибутки .Ні. Вони ставлять зараз 2900, а раніше 1445, Я знаю сімю,яка 3 чоловіки в Польщі. Кожного місяці заробляють по 50 тисяч. Живуть прекрасно,Квартира 4-кімнатна не платили майже нічого.Бо ніхто не працює три сестри без роботи тобто, а працюють неоформлені, а ці троє за кордоном.Сміх а й годі.Бо більш нічого не остається робити,як сміятися нам з самих себе і нашої дурної держави
А що ще людям робити до Аня Показати IP 14 Вересня 2016 19:31
Тут лише ласти склеєти можна, не доживши до пенсії а сім'ю з такими заробітками навіть не варто й створювати. Коли всі кошти на харчі йдуть. Тому всі за кордон їдуть на заробітки
Ната до Аня Показати IP 14 Вересня 2016 19:41
Не заздріть.....я не багачка, проста трудяга, але субсидія вийшла і платимо менше чим платили. Тому не накручуйте і не обпльовуйте там де нема причин.
))) до Аня Показати IP 14 Вересня 2016 20:22
Їдь до Польщі та заробляй 50 тисяч щомісяця.
ТОМА Показати IP 14 Вересня 2016 22:22
Газ вже нараховують на людину по 10 кубів. От вам і субсидія.!!!
Іван Показати IP 12 Грудня 2016 12:53
в мене і в знайомих всіх є субсидія і ніхто не скиглить
Вера Показати IP 21 Липня 2017 10:52
Будь ласка скажіть...Яка сума штрафу?якщо користувались субсидією 2 роки, а рік тому здійснили покупку більше 50 тис. і неповідимили про це
Анна Показати IP 20 Вересня 2017 15:08
Якщо в мене в тому році була субсидія, а в цьому році я планую продати старий автомобіль та купити за ті самі гроші новіший. Як це може вплинути на субсидію?
Арнольд Показати IP 5 Червня 2018 17:41
Чи можна переплату по субсидії використати за сплату штрафу за покупку більше 50 тис

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus