USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Чорнобильській зоні мешкає понад 100 коней Пржевальського

23 Травня 2018 20:44
Протягом двох десятиліть з 20 до орієнтовно 110 особин збільшилася чисельність коней Пржевальського у зоні відчуження, - стверджують науковці.

З їхніх слів, понад 100 особин коней Пржевальського нині може мешкати у зоні відчуження.

Навесні цього року науковій експедиції фахівців Варшавського університету природничих наук, Інституту зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України, біосферного заповідника «Асканія-Нова» та Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника вдалося ідентифікувати 48 коней Пржевальського у зоні відчуження. Науковці припускають, що загальне поголів’я диких коней на цій території може налічувати зараз близько 110 особин, повідомляють у Державному агентстві України з управління зоною відчуження.

«Коні Пржевальського виглядають здоровими і не мають ознак захворювань, тому можна припустити, що в наступні роки продовжиться зростання популяції диких коней у зоні відчуження», – зазначає керівник відділу екології флори та фауни Чорнобильського заповідника Денис Вишневський.

Нагадаємо, покинуті сільськогосподарські угіддя стали оселею коней Пржевальського у зоні відчуження, на двох третинах території якої нещодавно створили радіаційно-екологічний біосферний заповідник.
Довідково: Кінь Пржевальського – останній вид диких коней на планеті Земля. У природному середовищі був винищений людиною у ХХ столітті, занесений до Міжнародної Червоної книги з природоохоронним статусом «на межі зникнення».

У зону відчуження цей вид завезли 1998 року з біосферного заповідника «Асканія-Нова». Це була єдина вільна популяція коней Пржевальського, яка на той час налічувала 20 особин. В умовах зони відчуження коні добре прижились і вже в кілька разів збільшили свою стартову чисельність. Сьогодні кінь Пржевальського у зоні відчуження – один з найцікавіших об’єктів для досліджень, який постійно перебуває в полі зору науковців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
васько василенко Показати IP 24 Травня 2018 00:00
продайте землю американським громадянам !Продайте и коней!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus