USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Чорному морі горить один із найновіших російських кораблів, – Одеська ОВА

12 Травня 2022 21:28
Одеська обласна військова адміністрація підтвердила підбиття Збройними силами України російського корабля типу 23120 біля острова Зміїний.

Про це ввечері, 12 травня, повідомив речник ОВА Сергій Братчук, пише УНІАН.

«Завдяки діям наших військових загорілося судно тилового забезпечення «Всеволод Бобров». Одне з найновіших у російському флоті. Кажуть, що «чалапає» до Севастополя. Наразі інформація потребує уточнення. Але те, що йому дали «Зміїбаїв» – це правда», – зазначив Братчук.

Раніше про загоряння на судні «Всеволод Бобров» писало видання BlackSeaNews. Журналіст Сергій Висоцький уточнював, що у корабель влучила українська ракета «Нептун».

«Всеволод Бобров» віз на острів Зміїний підкріплення, в тому числі зенітно-ракетні комплекси.

Зазначається, що у Росії кораблів проекту 23120 всього два.

«Всеволод Бобров» був спущений на воду у 2016 році, проте далі будівництво судна припинилося через відсутність імпортних комплектуючих (санкції...). Після добудови 21.08.2021 р. корабель включили до складу Чорноморського флоту.

У ранковому зведенні Генштабу ЗСУ містяться відповідні дані про ще один втрачений росіянами корабель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus