USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25

У Чорному морі загинули близько тисячі дельфінів, – Міндовкілля

22 Серпня 2023 06:43
Фахівці зафіксували близько тисячі загиблих дельфінів у Чорному морі. Їх виявляли на узбережжях України, Болгарії та Туреччини. Точна кількість загиблих дельфінів невідома, бо тіла можуть дрейфувати в морі.

Про це повідомили в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України, передає Суспільне.

Спричиняти смерть дельфінів можуть російські кораблі, які використовують акустичні сигнали гідролокатора. Це, за словами вчених, може заважати орієнтуванню морських ссавців.

Ракетні пуски у Чорному морі створюють потужний шум – смертельний для дельфінів. Вибухи та витік пального, уламки ракет забруднили Чорноморський біосферний заповідник – один із найстаріших заповідників України.

Читати ще: Російська війна вбиває дельфінів: вчені жахнули висновками

Також морські міни створюють перешкоди для вільного пересування дельфінів.

Окрім цього, через підрив Каховської ГЕС у Чорне море та дельту Дніпра потрапило близько 15 мільярдів кубічних метрів прісної води. Це порушило їхні екосистеми та призвело до значного опріснення моря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 23 Серпня 2023 05:54
загиблі дельфіни виявились "низької соціальної відповідальності".. більш свідомі подались у бойові..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus