USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У чверті волинських шкіл може розпочатися очне навчання

10 Серпня 2022 14:11
Наразі близько 27% навчальних закладів загальної середньої освіти на Волині готові до роботи в офлайн-режимі.

Про це стало відомо під час наради з питань підготовки закладів освіти до нового навчального року.

Заступник голови ОДА Сергій Мовенко повідомив, що 54 територіальні громади нині проводять роботу з перевірки закладів освіти на наявність належних систем укриття.

«Співробітники ДСНС з 1148 закладів загальної середньої освіти перевірили 998. По 386 об’єктах є акти і 106 закладів з них мають на 100% обладнані відповідні системи укриття, в яких навчальний процес може початися з 1 вересня. Це близько 27% від наших освітніх закладів», – зазначив він.

Очільниця обласного управління освіти Людмила Плахотна зауважила: зважаючи на ситуацію, важко сказати до 1 вересня, який заклад на 100% працюватиме в офлайн-режимі. Наразі точно відомо, що незалежно від наявності укриттів, у громадах, які входять до 50-кілометрової зони біля кордону з Білоруссю, навчання точно буде дистанційним. Це – близько 25% усіх навчальних закладів області.

Як додав заступник начальника ГУ ДСНС області Костянтин Романчук, на Волині 511 шкіл виявили бажання розпочати роботу в офлайн-режимі у нинішніх умовах. Вони декларували, що в них є укриття, або ж захисні споруди є радіусі 100 метрів від закладу. Але, зазначив він, не всі ці захисні споруди відповідали вимогам: не було другого виходу, укриття розташовані в цокольному приміщенні тощо. Тому на Волині залишилося 416 захисних споруд, які можнуть експлуатувати заклади освіти.

«Наразі 386 захисних споруд у закладах освіти технічно готові: там треба доставити столи, парти, провести інтернет, встановити санвузли, підвести воду. Це все можна зробити оперативно, і 106 з них готові повністю», – повідомив він.

Після проведення повторних обстежень комісії будуть рекомендувати провести засідання місцевих ТЕБ і НС, а на їх основі органи місцевого самоврядування ухвалюватимуть рішення про режим роботи закладу. Остаточне рішення буде за військовою адміністрацією на основі усіх висновків і рішень.

Державний секретар Міністерства освіти і науки Сергій Захарін додав, що 1 вересня робота з підготовки закладів до офлайн-навчання не закінчиться. Імовірно, певні заклади будуть готові пізніше, і протягом року кількість шкіл, де діти вчитимуться очно, збільшуватиметься.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ірина Показати IP 10 Серпня 2022 14:31
Дивлячись на таку бурхливу діяльність в цьому напрямку, складається враження, що комусь дуже хочеться зібрати якнайбільше дітей до купи в підвалі, який якесь чучело признає бомбосховищем. Тільки кому це, крім москаля, потрібно??? І якщо хтось за це і відповість(не дай Бог щось) хоч я і сумніваюсь, кому від цього стане легше?
Ольга до Ірина Показати IP 10 Серпня 2022 23:10
А вони вже самі відповіли чому так наполягають на очному навчанні. Щоб повернути якомога більше людей в країну. Рабів ім не вистачає. Студентів вже не випускають. З жовтня зочуть жіноча ще не випускати. Робочої сили ім не хватає. Кошти виділили на ті підвали, але в школах всерівно чомусь з батьків деруть гроші. Закликають, щоб батьки прийшли подивитись як все облаштовано. Тобто нас за дурнів мають? Та хоч ППО поставлять біля кожної школи, я дитину у війну не пущу до школи. Хай своїх з Європи заберуть з жінками.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus