USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

Показали, як Порошенко втік від слідчих, які вручали йому повістку. Відео

17 Грудня 2021 20:03
Експрезидент, народний депутат України Петро Порошенко проігнорував слідчих, які намагалися вручити йому повістку про виклик.

Про це інформує Державне бюро розслідувань.

Як зазначається, слідчі розслідують кримінальне провадження щодо злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України.

Провадження розслідується за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

У вересні-листопаді 2021 року в цьому провадженні вже було повідомлено про підозру одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики.

Читати ще: «Цукерки з лікером підкосили «сивочолого гетьмана»: Порошенко влаштував скандал у прямому ефірі. Відео

«Сьогодні, 17 грудня, для встановлення усіх обставин кримінального провадження та прийняття відповідних рішень працівники ДБР поблизу Верховної Ради намагалися вручити повістку про виклик народному депутату України Петру Порошенку, однак він проігнорував представників правоохоронного органу та поїхав у невідомому напрямку», – йдеться у повідомленні ДБР.
Як видно на кадрах, аби вручити документ особисто п'ятому президентові, а нині нардепові Порошенку працівник бюро спеціально прийшов під стіни Верховної Ради. Утім, побачивши службовця, Петро Порошенко худко сів у свій Mercedes, підганяючи водія, і поїхав геть.

У Державному бюро розслідувань підкреслили, що діють виключно у межах та у спосіб, визначений законодавством, у тому числі, щодо виклику високопосадовців та вручення відповідних повідомлень.

4 грудня колишній заступник генерального прокурора Віктор Трепак повідомив на своїй сторінці у Facebook, що Офіс генерального прокурора найближчим часом може оголосити про підозру колишньому президенту Петру Порошенку у справі щодо закупівель вугілля на окупованих територіях Донбасу.

Раніше народному депутату від «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку оголосили про підозру у державній зраді та сприянні тероризму. Йдеться про його участь у 2014-2015 роках у незаконних схемах із закупівлі вугілля на окупованій території Донбасу.

За даними слідства, після захоплення Росією частини українського Донбасу виникла необхідність у закупівлі вугілля на світовому ринку, зокрема в ПАР. Російська влада мала плани зірвати реалізацію цих контрактів і не дозволити Україні посилити власну енергонезалежність.

Читати ще: «Вугільна держзрада»: Порошенко – один із ключових фігурантів справи, за якою вже вручили підозру Медведчуку

Тому за посередництва Медведчука відбулася змова з вищими посадовими особами України, які, використовуючи повноваження Нацбанку і правоохоронних органів, створили штучні перешкоди для постачання вугілля з ПАР. Зрештою ті контракти були зірвані, що спровокувало хвилю «віялових» відключень електроенергії в країні.

Згодом за сприяння Медведчука та з метою повернення України до орбіти впливу РФ було організовано незаконні схеми для постачання вугілля з тимчасово окупованих територій на державні підприємства України.

12 листопада у цій справі слідчі СБУ та ДБР вручили підозру колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості України Володимиру Демчишину (ст. 258-3 Кримінального кодексу України ‒ сприяння терористичній групі чи терористичній організації).

Слідством встановлено, що міністр, перевищуючи свої службові повноваження, примусив керівників державної енергогенеруючої компанії укласти кілька угод з представниками «Л/ДНР». Зокрема, щодо постачання вугілля на загальну суму понад 3 млрд грн. У результаті протиправних дій міністра терористи отримали понад 200 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Анонім Показати IP 17 Грудня 2021 20:20
Як молодих взув.
Анонім до Анонім Показати IP 17 Грудня 2021 22:43
У Європі всі політики так роблять,хіба хтось не в курсі, це по європеськи, партія Петі ж ЄС.
Анонім Показати IP 17 Грудня 2021 20:20
Не по зубам їм Порох, не по зубам.
Хрен собачий Показати IP 17 Грудня 2021 20:26
Полювання на відьом від зеленого клоуна?. Який би Порох не був, при йому Україну хоч дослухались на міжнародній арені. Не кажучи вже про томос, безвіз і формування та забезпечення армії. А при клоуні тільки податки на землю, нерухомість і підняття тарифів на комуналку...
Арнаутка до Хрен собачий Показати IP 17 Грудня 2021 20:55
Ви ще зимових платіжок не бачили ...
що? до Хрен собачий Показати IP 17 Грудня 2021 21:15
бот чи клоун з короткою пам'яттю? забув вже як комуналка постійно при пороху росла? що зе, що порох це одне дно, як і всі інші папєрєднікі
Хрен сто....чий до Хрен собачий Показати IP 17 Грудня 2021 21:56
Порошенко ініціатор повного розколу України по основних фундаментальних ознаках суспільства - він небезпечна людина, яка заради власних фінансових інтересів продасть мати рідну, а поняття український народ для нього це пшик !!! Початок застосування ЗС на Сході це його рішення в першу чергу направлене на захист власних активів і його компаньонів по бізнесу з числа олігархів. Усі близькі і рідні загиблих на Сході повинні знати кому треба дякувати за це !!!
Гнилий ботокс до Хрен сто....чий Показати IP 17 Грудня 2021 23:29
Родичі загиблих дякують твому хазяїну, ботоксному щуру. Кров українців, молдаван, грузин на бункерній молі.
Зелёный нацюцюрнык до Гнилий ботокс Показати IP 18 Грудня 2021 03:16
Купи срочно себе самограй на батарейках, а то скоро конец света, и газа, и угля. Назови его Петушок.
гнилий ботокс до Зелёный нацюцюрнык Показати IP 18 Грудня 2021 12:48
Для тебе скоро дійсно кінець світу. Твого хазяїна поставили в стойло, рогами в землю, зараз він там щось погавкає в сторону НАТО, і утухне. Да, і готуйся, скоро гнилу ботоксну крису будуть сакралізувати, вже й закон госдура прийняла. Так що для тебе дійсно, скоро кінець світу... хоча така повія як ти бистро іншого хазяїна найде.
гнилий ботокс до Зелёный нацюцюрнык Показати IP 18 Грудня 2021 15:15
Я тобі галоперидолу куплю, скотиняка ватна.
дідо Показати IP 17 Грудня 2021 20:30
молодець Порошенко...
ххх до дідо Показати IP 17 Грудня 2021 22:53
вся дупа ,яка тепер в нас ,це причинно -наслідковий зв"язок від законів ,які прийняли при порохні.у вас ,свідки секти порохна ,що нема пам"яті.вже інше питання ,чому зелений це все не відмінив.......що ,порохно,що зелене.одне і теж.місяць лютий покаже де будуть ,ці два чмошніки........там ,буде все,і газ,і електрика,і земля,і ціни на все,,,,.....
Всратий актябрьонок до ххх Показати IP 17 Грудня 2021 23:31
То хто ж президент зараз, зюзя чи Порох? Хто за країну відповідає?
Набу. Показати IP 17 Грудня 2021 20:37
Клав вiн на ту повiстку..
Пильний Показати IP 17 Грудня 2021 22:05
Зеленському повістку в армію занесіть ще, і на камеру зніміть. Головнокомандувач мусить показати приклад
Андрій Показати IP 17 Грудня 2021 22:07
Задовбешся на всі допити, призначені за вказівкою клоунів, ходити… Правильно зробив…
Швілігогі—Свинарчуки Показати IP 17 Грудня 2021 23:08
Два чоботи-пара,той пять складів зірвав,а той землю продав.
Теж дурний до Швілігогі—Свинарчуки Показати IP 18 Грудня 2021 06:22
А ще брата рідного вбив, по телевізору показували!! 111!!!
Москаль Показати IP 18 Грудня 2021 05:40
Ще один улетел. Кормите лучше, они и не улетят...:)
Александр Показати IP 18 Грудня 2021 14:03
А про брата так прямо и показали ,как убил,чем, когда , видео было или как про тариы побдумай или это кто -то от слуг.
Провізор Показати IP 18 Грудня 2021 15:07
Щось порошенко віддає накази водію не на милозвучній мові)))
По Показати IP 18 Грудня 2021 18:28
Вот же клоуны, а не дбр)))клоуны все во власти и сама власть, коллективный клоун
Ющ Показати IP 18 Грудня 2021 18:30
Петя ещё Вову посадит))))вот будут коры))))
луцьк Показати IP 15 Січня 2022 18:36
як на мене, сьогодні в державі є багато інших, більш нагальніших питань, які треба негайно вирішувати! Морди в обох в пушку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus