USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Франції проти «жовтих жилетів» спрямують 80 тис. правоохоронців

8 Січня 2019 10:47
Уряд Франції вирішив посилити відповідальність для протестувальників у жовтих жилетах, які несанкціоновано виступають у країні вже 7 тижнів. Це озвучив прем’єр-міністр Едуар Філіп.

Нову хвилю протестів стримуватимуть, за його словами, 80 тис. працівників правоохоронних органів, повідомляє ВВС.

Філіп зазначив, що уряд підтримає «новий закон, що карає тих, хто не поважає вимогу узгоджувати (протести, – ред.), тих, хто бере участь у несанкціонованих демонстраціях, і тих, хто приходить на демонстрації з масками на обличчях».

Відомим порушникам порядку будуть забороняти брати участь у демонстраціях, так само, як відомим футбольним хуліганам було заборонено ходити на стадіони, зазначив він.

Філіп сказав, що закон буде спрямований на те, щоб «порушники, а не платники податків», сплатили за шкоду, завдану бізнесу і майну під час акцій протестів.

Нагадаємо, кількість затриманих за підсумками маніфестацій руху «жовтих жилетів» 5 січня у Франції становить 345 осіб, з них 281 людина була поміщена під варту.

У столиці Франції у суботу, 5 січня пройшли антиурядові протести. Спочатку мітинги були мирними, однак згодом переросли в заворушення. Під час протестів був підпалений річковий ресторан. Також протестувальники атакували офіс речника французького уряду Бенджамена Гриво. Його та півдесятка колег евакуювали після того, як передні двері будівлі були частково зруйновані за допомогою будівельних інструментів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus