USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Мюнхені українські опозиціонери заявили про план виходу з кризи

1 Лютого 2014 22:10
Держсекретар США Джон Керрі та лідери української опозиції обговорили і домовилися про конкретні кроки щодо виходу із кризової ситуації, інформує "Кореспондент".

Як повідомив журналістам після закінчення зустрічі, яка відбулася у суботу, 1 лютого, у рамках Мюнхенської конференції народний депутат Петро Порошенко, сторони "домовилися про конкретні реальні кроки, а не лише висловлюванні солідарності з українським народом".

Зі слів Арсенія Яценюка, під час зустрічі сторони обговорили конкретний план, який полягає в тому, що буде "зупинене насильство, звільнені всі заручники, будуть розслідувані факти викрадення, тортур та вбивств українців".

"Для цього ми прийняли пропозицію генсека РЄ Ягландапро створення незалежної комісії за участю опозиції, влади, представника Генсека РЄ. Четвертий пункт - проведення конституційної реформи - негайне повернення до парламентсько-президентської республіки та економічний пакет", - перерахував він.

Яценюк пояснив, що лише після проведення конституційної реформи Україна отримає пакет економічної допомоги.

"Ми обговорили дуже серйозний економічний пакет із нашими західними партнерами, який може бути запропонований лише новому українському уряду, у випадку, якщо українська опозиція після проведення реформи отримає всю повноту влади", - пояснив він.

З його слів, така допомога буде надана МФВ, ЄС та іншими міжнародними інституціями.

Крім того, він повідомив, що для "звільнення всіх заручників" є додаткова пропозиція створити комісію за участю представників ООН, яка може бути створена за умови, що українська влада буде готова.

Своєю чергою Порошенко повідомив, що "ми сподіваємося на реакцію завтра, яка буде полягати в тому, що нам вдасться вивезти Булатова (Дмитро Булатов, один з активістів Автомайдану – ред.) на лікування за кордон, забезпечити його правовий захист".

Крім того, з його слів, у найближчий тиждень продовжиться діалог із партнерами - наступного тижня до Києва прибуде верховний представник ЄС Кетрін Ештон, єврокомісар Штефан Фюле, заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд та низка міністрів закордонних справ країн ЄС.

Зустріч тривала близько години замість запланованих півгодини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Остап Показати IP 1 Лютого 2014 22:52
Обіцянка цяцянка а дурньові радість....
Боголюбы Показати IP 1 Лютого 2014 22:55
Очередной план. Уже пора издавать сборник планов фельдмаршала.
Петрович Показати IP 1 Лютого 2014 23:20
Вихід з кризи заключається в цільно кинутій бутилці коктейля молотова.хватить трандіти, європейцям ми треба,як робоча сила. Так само як і росіянам!Повна перезагрузка влади і опозиції. Кожна корумпована морда повинна бути знищенна, щоб заразу не передавала іншим!
Лучанин Показати IP 2 Лютого 2014 01:56
Вікторія Нуланд могла б поділитися досвіджом уряду США по зачистці мирних протестуючих масового руху "Захопи Уолл-Стріт"
Нурланд Показати IP 2 Лютого 2014 08:52
Яценюк-Європі: Дайте нам ще грошей на революцію. Європа: Х.р вам. Прийдете до влади тоді подивимось, може щось і дамо. Яценюк-Україні: Україні дадуть грошей на реформи, але тільки нашій владі.
Я Показати IP 2 Лютого 2014 10:59
Україна потрібна Росії і Європі тільки в якості буферної зони, на території якої бажана нерозвинута економіка, злиденні українці, які б за печиво (як на майдані) виконували б любі накази цих країн (по черзі, в кого більший пряник чи кнут). Ви не замітили, що тільки наша економіка трохи почне виходити з стагнації чи не дай бог зайде мова про модернізацію заводів, зразу ж у нас починається боротьба за демократію аж до руйнації цієїж економіки. Як при Кравчуку сиділи голі, босі то Європа кричала, що в нас торжество демократії, чуть почнемо вилазити зі злиднів, зразуж кричать гине демократія.
Я Показати IP 2 Лютого 2014 11:04
І дуже соромно, що все це робиться руками самих українців. Одні це роблять за великі гроші, інші тому що немають мізків, не вміють думати та аналізувати (тотальне неуцтво, падіння культури, молодь не читає книг тільки інтернет).
Лучанка Показати IP 2 Лютого 2014 15:27
Поки вівці безмозглі мерзли на майдані Порошенко відсижувався в Давосі грошики виклянчував, а потім як Ленін з Германії в вагоні диппочти сунув їх в Україну на бойню для українського народу.
лучанин Показати IP 2 Лютого 2014 20:46
Домовилися не про конкретні кроки, а про конкретні гроші. Будемо говорити правду.
Андрій Показати IP 3 Лютого 2014 00:40
Кончились бабосики на революцію от поперли європі зад лизати щоб ще дали! А потім хто віддавати буде і якою ціною. І пруться в Україну всякі ештони та фюлери дивитись як за їхні бабосики яйцеголові "революцію" проводять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus