USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Франції затримали підозрюваного у звірячому вбивстві журналіста Хашоггі

8 Грудня 2021 11:50
Через три роки після вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі французька поліція затримала підозрюваного у цій справі.

Як інформує Корреспондент.net, 33-річного чоловіка було затримано в аеропорту Шарль-де-Голль, коли він збирався вилетіти в Ер-Ріяд, повідомляє у вівторок, 7 грудня, радіостанція RTL із посиланням на джерела в поліції.

Колишній член Королівської гвардії Саудівської Аравії намагався зареєструватися на рейс, вказавши своє справжнє ім'я та паспортні дані. При цьому він перебував у розшуку за лінією Інтерполу на підставі ордера на арешт, виданого в Туреччині. Затриманий у Парижі є одним із 20 підозрюваних, оголошених у міжнародний розшук у зв'язку із вбивством Джамаля Хашоггі.

Нагадаємо, Джамаль Хашоггі був по-звірячому вбитий бійцями спецпідрозділу з Ер-Ріяда в саудівському консульстві у Стамбулі в жовтні 2018 року. Наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бен Сальман взяв на себе відповідальність за те, що сталося, проте заперечував, що він наказав убити журналіста. Проте спецдоповідач ООН Аньєс Калламар дійшла висновку, що є серйозні підстави вважати, що Бен Сальман несе особисту відповідальність за те, що сталося.

Джамаль Хашоггі працював радником високопоставлених саудівських урядовців і був одним з найпомітніших у країні журналістів. Однак з часу свого добровільного вигнання у минулому році він написав низку статей, критичних до кронпринца Мухаммеда, який після смерті батька у 2015 році прибрав до своїх рух надзвичайні повноваження.

Французький президент Емманюель Макрон минулого тижня відвідав Саудівську Аравію, де зустрівся з Мохаммедом бен Сальманом. Макрон став одним із перших західних лідерів, які зустрілися зі спадкоємним принцем після вбивства Хашоггі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus