USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Гонконгу не вщухають акції протесту

6 Жовтня 2019 13:32
У Гонконгу тривають антиурядові акції протесту. У неділю, 6 жовтня, на вулиці вийшли десятки тисяч людей, багато з них всупереч забороні влади одягнули маски для обличчя, повідомляє DW.

Більшість демонстрацій були мирними, однак у популярному торговельному районі Цім-Ша-Цуй сталися сутички між мітингарями та правоохоронцями. Сили безпеки застосували проти протестувальників сльозогінний газ. Також поліція розсилала повідомлення, в яких закликала мешканців Гонконгу залишитися вдома, оскільки очікується, що несанкціоновані заходи призведуть до насильства. У районі залишаються зачиненими більшість станцій метро, які були пошкоджені під час попередніх протестів.

Активістам не вдалося оскаржити в суді заборону голови адміністрації Керрі Лам вдягати маски під час демонстрацій. Однак суд вирішив наприкінці цього місяця провести детальну перевірку цієї заборони та використання владою декрету від 1922 року, який регламентує врегулювання надзвичайних ситуацій.
На думку активістів, влада Гонконгу перевищила свої повноваження. «Ми маємо дуже уважно стежити за необмеженою природою джерела цієї так званої влади... та за тим, яка отрута може вийти з нього», – заявила адвокатка, одна із засновниць Громадянської партії Гонконгу Гледіс Лі.
Як повідомлялося, протести в Гонконгу тривають вже кілька місяців. Жителі міста почали протестувати проти ухвалення закону про екстрадицію правопорушників на запит китайської влади та не припинили акції після скасування розгляду цього закону. За даними організаторів, у деякі дні в акціях брали участь понад мільйон людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus