USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Горохові ансамбль отримав сценічні костюми за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

12 Грудня 2017 19:00
Активна громада Горохова придбала сценічні костюми для ансамблю сучасного танцю «Мрія» у Будинок дитячої та юнацької творчості. Це їм вдалося зробити, реалізувавши проект «Життя – це танець, а танець – це мрія» спільними зусиллями із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».

Урочиста презентація проекту відбулася 8 грудня в Горохові.

Куратор проекту, представник районної парторганізації УКРОПу Людмила Марадевич розповідає, що колектив заслуговує на особливу увагу, адже сюди на заняття їдуть діти звідусіль.

«У «Мрії» займаються діти з Горохівського, Локачинського районів, з Львівської області. Коли ми побачили масштаби роботи, як дітки тягнуться до цих педагогів, і батьки везуть їх сюди за 30 кілометрів, то зрозуміли, що це майбутні артисти, яких бачитимемо на великих сценах. Більше того, колектив бере участь не лише у конкурсах та фестивалях районного масштабу, а й обласного та Всеукраїнського. Ці талановиті дітки, мають чимало заслуг, а Ігор Палиця завжди підтримує обдаровану молодь. Розглянувши їхню заявку, ми зрозуміли, що, підтримавши, дамо дітям нові враження, надію на перемогу у нових конкурсах та фестивалях, а це додасть впевненості та бажання надалі розвивати свої таланти та радувати ними оточуючих», - розповіла Людмила Марадевич.
Ініціатор проекту - мама учасниці колективу Наталія Шульган.

«Дочка вже третій рік тут займається. За цей час взяли участь у 6 конкурсах, на трьох з яких перемогли. Пригадую ситуацію, коли перемога була не в нас, але здалося, що наші дівчата виступили краще, тому запитали у суддів причину поразки. На що нам відповіли, що з колективу зняли бали через відсутність однакових костюмів. Тоді ми зрозуміли, що потрібно це питання вирішувати. А оскільки чули про роботу в районі Фонду Ігоря Палиці, який багато зробив для людей, то ми і звернулися до них за підтримкою. І результатом ми дуже задоволенні», - каже пані Наталія.
Її донька Владислава не стримує емоцій, адже кортить приміряти нове вбрання.

«Мені дуже подобаються нові костюми, адже вони такі веселі, яскраві, не те що раніше – одягали лише вишиванку та чорні лосини. Я дуже рада, що тут займаюся, адже вже бувала з колективом в Одесі, Житомирі, дуже люблю танцювати, а тут ще знайшла нових друзів. Тому дуже хочу виступити в новому костюмі, хочу знову їхати на конкурс», - розповіла дівчинка.
Керівник танцювального колективу Леся Кравчук розповідає, що «Мрія» вже існує 17 років.

«У Будинку дитячої та юнацької творчості я працюю 20 років, а сам колектив уже існує 17 років. У нас зараз навчається 60 діток віком від 6 до 16 років. Я бачу, що коли діти починають займатися хореографією, то вони дуже змінюються, особливо коли беруть участь у конкурсах. Тоді діти стають впевненими в собі, вчаться працювати для досягнення цілей, розуміють відповідальність та знаходять нових друзів», - розповіла Леся Кравчук.
Зауважимо, що в Будинку дитячої та юнацької творчості це вже другий реалізований проект за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Представник Віра Баландіна наголошує, що важливою умовою для реалізації проекту є співфінансування зі сторони громади.

«Фонд працює у нашому районі з 30 травня минулого року. Спочатку люди ставилися до цього скептично, як і до всього нового. Втім, за цей час ми вже реалізували 21 проект щодо покращення матеріально-технічної бази освітніх закладів, закладів культури та виділяли співфінансування на підтримку обдарованої молоді. Зауважу, що однією з умов нашого проекту є те, що громада повинна фінансово долучитися до її реалізації. Звісно, легше прийти й попросити щось. А от коли люди цього добиваються, пишуть проект, збираються гуртом обговорюють, як вирішити те чи інше питання – це здружує їх та формує відповідальне громадянське суспільство», - вважає пані Віра.
За таку підтримку подякувала Фонду Ігоря Палиці та представникам партії УКРОП директор Будинку дитячої та юнацької творчості Горохова Світлана Совяк.

«Дякуємо небайдужим людям, які допомагають розвивати район та звертають особливу увагу на підтримку молоді. Нам дуже приємно, що підтримують позашкілля, адже, коли ми їдемо на конкурси, здобуваємо призові місця, то апетити наші теж ростуть, і діткам хочеться досягати нових вершин. Бачачи, як виступають інші колективи, в яких пишних нарядах, то ставало трохи не по собі. Тепер діти працюватимуть ще з більшою потужністю та ентузіазмом, адже гарні образи доповнюватимуть їхній талант», - зауважила Світлана Сов’як.
Демонструючи нові сценічні костюми, колектив «Мрія» із зразковим аматорським хоровим колективом «Щедрик» підготував святковий концерт.
Зауважимо, що вартість проекту 22 тисячі гривень, з яких 10 тисяч гривень – кошти Фонду Ігоря Палиці, решта - громади району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus