USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

У громаді на Волині нарікають на відсутність хірурга-стоматолога в комунальному закладі

22 Травня 2021 10:51
Мешканці деяких громад області скаржаться на те, що не можуть отримати якісні стоматологічні послуги у медичних комунальних закладах.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я і соцзахисту.

Зокрема, депутати заслухали звіт тимчасово виконувача обов’язків начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Романа Рудокваса. Депутат Анатолій Філюк поцікавився у нього, чи володіють в управлінні інформацією щодо пільгового зубопротезування в «чорнобильських районах» (колишні Маневицький, Любешівський і Камінь-Каширський райони). З його слів, до нього звертаються виборці зі скаргами на те, що вони не можуть скористатися якісними стоматологічними послугами в комунальних закладах за місцем проживання.

«На сьогоднішній день державних зуботехніків в цих містах немає. Приватні не мають ліцензії. Також є проблема навіть в нашій Камінь-Каширській громаді, де мешкає більше 54 тисяч осіб: немає хірурга який би зробив видалення зуба. У приватників немає ліцензії, а у первинній ланці медицини не передбачено лікаря-хірурга, який би працював на ставці», - зауважив він.

У відповідь Роман Рудоквас погодився, що до фінансування стоматологічної служби є зауваження.

«Є питання, бо бюджетне фінансування може не таке хороше як в приватних. Ми будемо це питання з’ясовувати», - повідомив він.

Нагадаємо, у 2021 році стоматологічну медичну допомогу винесли в окремий амбулаторний пакет. Він буде покривати ургентну стоматологічну допомогу усім та планову стоматологічну допомогу дітям до 18 років, крім ортодонтичних процедур та протезування.

Читати ще: Які стоматологічні послуги українці зможуть отримати безкоштовно

Для дорослих безкоштовним має бути первинний огляд пацієнта та ургентна стоматологія – зняття гострого болю та лікування станів, які загрожують життю, а також інструментальні дослідження в рамках ургентної стоматологічної допомоги. Решта послуг для дорослих будуть платні.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus