USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Грузії обрали нового главу парламенту на тлі антиросійських протестів

25 Червня 2019 21:25
Арчіл Талаквадзе змінив на посту Іраклія Кобахідзе, який подав у відставку кілька днів тому після провокації в грузинському парламенті депутата Держдуми РФ Сергія Гаврилова та масової антиросійської акції протесту.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Грузію Online.

Головою парламенту Грузії обрали Арчіла Талаквадзе. На посаді голови законодавчого органу Талаквадзе підтримали 94 депутати і жодного не було проти. Талаквадзе змінив на посту голови парламенту Іраклія Кобахідзе, який подав у відставку після масової антиросійської акції та жорстокого розгону демонстрантів.

Як повідомлялося раніше, увечері 20 червня в Тбілісі понад 5 тисяч осіб зібралися на антиросійський мітинг, щоб висловити протест проти дій депутата Держдуми РФ від КПРФ Сергія Гаврилова на відкритті сесії Міжпарламентської асамблеї православ'я. Він відкрив засідання, сидячи в кріслі спікера парламенту Грузії, і звернувся до учасників сесії російською мовою. Опозиціонери заявили, що влада Грузії здійснила акт зради, оскільки впустила в країну і надала почесне місце в парламенті людині, яка робила заяви на підтримку незалежності Абхазії та Цхінвальського регіону (Південної Осетії) і брала участь у війні проти грузин в Абхазії в 1993 році.

Учасники акції вимагали відставки міністра внутрішніх справ, голови парламенту і голови Служби держбезпеки. Влада відмовилася виконати ці вимоги, і ближче до півночі учасники мітингу спробували прорватися в будівлю парламенту. Поліція застосувала проти них сльозогінний газ і гумові кулі. Пізніше проти демонстрантів був мобілізований спецназ і задіяні водомети. У відповідь учасники акції кидали в правоохоронців каміння і палиці. За даними ЗМІ, в результаті зіткнень постраждало близько 240 осіб. Президент Грузії Саломе Зурабішвілі на своїй сторінці в Facebook підкреслила, що протести, які пройшли напередодні ввечері біля парламенту Тбілісі, організовані РФ і будуть Росії тільки на користь. 21 червня глава парламенту Кобахідзе подав у відставку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus