USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Карпатах на жінку з дитиною зійшла лавина з Говерли

16 Січня 2022 17:35
У Карпатах під час сходження на Говерлу під лавину потрапила жінка з дитиною.

Про це розповів директор Яремчанської центральної міської лікарні на Івано-Франківщині, куди госпіталізували постраждалих, Олександр Соколовський, пише «Суспільне».

«15 січня медики «швидкої» привезли двох пацієнтів – 49-річну жінку та 12-річну дитину. В дитини – травма руки, стан задовільний. У жінки – травма хребта. Вони розповіли, що, коли сходили на Говерлу, зійшла лавина. Пацієнтів обстежують медики, вони у свідомості, але мають психологічну травму», – повідомив Соколовський.

Станом на вечір 15 січня речниця Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Христина Перцович зазначала, що щодо цієї ситуації до рятувальників ніхто не звертався, і надзвичайників до допомоги не залучали.

Напередодні Відділ гідрологічних прогнозів Українського гідрометцентру попереджав про сніголавинну небезпеку у високогір’ї та рекомендував туристам утриматися від походів у гори.

«Помірна сніголавинна небезпека (2 рівень), очікується 15-16 січня на високогір’ї Івано-Франківської, Закарпатської областей, в горах Чернівецької, в середньогір’ї Львівської областей», – інформували спеціалісти.

Як повідомляли, раніше під час сходження на Говерлу загинула жінка з Одеської області, а її син та невістка – травмувалися. У горах була дуже погана погода, сильний штормовий вітер. Через загибель туристки поліція відкрила справу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus