USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

У Казахстані під час протестів застрелили дитину, ще один підліток в лікарні

8 Січня 2022 13:14
В Алмати від вогнепального поранення загинула дитина, ще одну доставили в одну з дитячих лікарень з важкими вогнепальними пораненнями.

Про це 8 січня повідомила уповноважена з прав дитини Казахстану Аружан Саїн, передає Кореспондент з посиланням на Tengrinews.kz.

Зазначається, 11-річна дитина загинула від пострілу 5 січня в Алмати, коли її батьки відпочивали зі своїми дітьми.

Через кілька днів інший підліток був тяжко поранений.

«7 січня до однієї з дитячих лікарень Алмати з тяжкими вогнепальними пораненнями було доставлено 15-річного підлітка, лікарі борються за його життя. В одній із дорослих лікарень перебуває його батько», – йдеться у повідомленні.

За інформацією уповноваженої, підліток їхав із батьком в машині, коли їхній автомобіль потрапив під обстріл.

Читати ще: Ситуація в Алмати: трупи, грабежі, нестача хліба та черги до банкоматів

Водночас Міністерство закордонних справ Ізраїлю повідомило, що 22-річного ізраїльтянина Левана Когеашвілі було вбито в Алмати в п’ятницю під час насильницької акції протесту, передає Jerusalem Post.

МЗС перебуває в контакті з його батьками в Казахстані та сім’єю в Ізраїлі та надає допомогу у передачі його тіла до Ізраїлю для поховання, повідомили у міністерстві.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що на вулицях Алмати досі триває стрілянина.

Напередодні президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що наказав відкривати вогонь по пікетниках, яких він назвав «терористами», на ураження без попередження.

А сьогодні Токаєв оголосив 10 січня в Казахстані Днем жалоби за загиблими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 8 Січня 2022 13:25
"Токаєв оголосив 10 січня в Казахстані Днем жалоби за загиблими" ІУДА
Вірніше Показати IP 8 Січня 2022 14:21
На *протестів*, а *масових безладів спрямованих на насильницьке захоплення державної влади*. Протестувальник з зброєю в руках-бандит.
Отож Показати IP 8 Січня 2022 17:09
Якщо не написали що були застрелені "токаєвськими" чи "путінськими боєвиками", то загинули від рук "мирних мітингувальників". Новина не з "тихих", але чомусь так все тихенько... Цікаво, а як можна батькам відпочивати з дітьми коли навкола таке твориться, вони обкурені були чи це проблеми від народження?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus