USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Головний опозиціонер Казахстану виступив із заявою на каналі Ахметова: він координує протести з Києва

5 Січня 2022 18:31
Мабуть, коли Зеленський говорив про роль Ахметова в держперевороті, то не до кінця розібрався, про підготовку перевороту в якій саме країні йдеться.

Мухтар Аблязов, який із Києва координує протести в Казахстані, виступив із заявою в ефірі каналу Ахметова «Україна 24», інформує телеграм-канал Політика країни.

«Наша мета – повне повалення режиму Нурсултана Назарбаєва», – сказав Аблязов у прямому ефірі.

Також він додав, що на жодні переговори з владою не йтиме.
ЗМІ повідомляють, що в опублікованих Аблязовим на своїй сторінці у ФБ контактах штабу протесту вказано українські номери.

Цікаво, що ці номери в мережі згадувалися ще півтора року тому.

Зокрема, в оголошенні, яке з’явилося у мережі в липні 2020 року, пропонувалося за вказаними номерами контактувати зі «штабом у Києві».

Вже тоді йшлося про планування та координацію акцій протесту для «повалення режиму Назарбаєва».

«Ми спілкуватимемося лише вузькою групою, причому таких груп ми плануємо створити мінімум 100-200 у кожному місті. Ці групи контактуватимуть лише зі мною та зі штабом у Києві, що гарантує конфіденційність та безпеку», – йшлося в повідомленні від імені Аблязова.

Хто такий Мухтар Аблязов, який координує протести у Казахстані з Києва?

Наприкінці 90-х він був міністром енергетики і торгівлі Казахстану. Але у 1999 році посварився з президентом Назарбаєвим і пішов у відставку.

Влада після цього звинуватила Аблязова у розкраданнях та створенні злочинного угруповання. Він отримав шість років колонії, але вже через рік під тиском Заходу вийшов на волю.

Водночас Аблязов залишався власником найбільшого приватного банку Казахстану – БТА.

У 2017 році створив рух «Демократичний вибір Казахстану».

Цього ж року бізнесмен Муратхан Токмаді заявив, що Аблязов змусив його вчинити замовне вбивство бізнес-партнера з БТА-банку Єржана Татішева. І через рік колишнього міністра засудили за це до довічного.

Щоправда, заочно. Адже ще у 2010 році Аблязов, після того, як у нього забрали банк шляхом націоналізації, залишив Казахстан і оселився у Франції.

З того часу він є головним опозиціонером Казахстану, хоч і координує цю діяльність із Європи.

У 2011 році у Києві в судах слухали справи щодо права власності Аблязова на київську нерухомість бізнес-класу, наприклад, торгові та бізнес-центри «Прайм» та «Євразія». Також йому приписують фармзавод «Макс-Велл» («Фармекс») у Борисполі (Київська область).

Як ми писали, вже кілька днів у Казахстані проходять протести. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на газ. Громадяни вимагали відставки президента з урядом та виступили проти корупції.

Протестувальники захопили стару резиденцію президента та увірвалися до будівлі мерії Алмати. Штурми адмінбудівель відбуваються і в інших містах, зокрема в Актобі.

На тлі протестів по всьому Казахстану з країни почали активно вилітати приватні літаки.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся до народу і заявив, що вступає на посаду голови Ради безпеки і планує «діяти жорстко». Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів іде у відставку.

Через масові протести в Казахстані аеропорти припиняють свою роботу, і скасовують рейси. Як повідомляють місцеві ЗМІ, мітингувальники захопили будівлі аеропорту в Алмати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Точно Показати IP 5 Січня 2022 18:42
Тепер зрозуміло, звідки ноги ростуть..... Україна стала не лише банановою республікою, а й місцем підготовки бананових *революцій* на пострадянському просторі. Недаремно білоруси не хочуть мати з наймитами справи.
Ха до Точно Показати IP 5 Січня 2022 19:46
"Не в бровь а в глаз" :)
Чемодан до Точно Показати IP 5 Січня 2022 19:50
"Чемодан, вокзал, запоребрик". Вали в свою рашку і звідти можеш кричати про "внешнее управление", "цветные революции", ""конструктивную роль России в урегулировании мировых проблем".
Коля. до Точно Показати IP 5 Січня 2022 21:01
Вже кацапські боти і тут з'явились)
Киевлянин Показати IP 5 Січня 2022 19:14
Ваша цель пи. ть из Киева так же, как сейчас пи..ит и ноет Тихановская из Вильнюса. За бабло готовы страны свои угробить. Мр.зи.
сирижа рижкиа Показати IP 5 Січня 2022 19:34
це наш пацан вин стрибав на майдани и смлктав рошен
Ха до сирижа рижкиа Показати IP 5 Січня 2022 20:01
На но "стрибунець" почитай якого ти роду племені і мова звідки: https://goroh.pp.ua/Етимологія/стрибати Наперед скажу мова (молва) виникла на основі старуської а не староукраїнської і це реальний факт, хоть по всьому світу пройдіться з факелами факта то не змінить. У додатку до факту просте заключення що мова це стержень з" язика" але перемішаний і домішаний запозиченими словами з польської, литовської, турецької і венгерської мов. Можете з цим лягати спати :)
Коля до сирижа рижкиа Показати IP 5 Січня 2022 21:02
Ти бот, якщо пишеш з кацапстану, то хоч алфавіт український введи в телефоні.
Наприклад Показати IP 5 Січня 2022 19:40
,, Порошенко,,
Головний злодій до Наприклад Показати IP 5 Січня 2022 23:44
В екзилі. В Куєві постмайданному.
намокраН Показати IP 5 Січня 2022 19:48
До ,,московського попа,, цього ,,француза,,
Анонім Показати IP 5 Січня 2022 21:08
Це типу як наші керовніки опозиції в 2013-2014р. Самі себе назначили головними в протестах.
Колі чмодану Показати IP 5 Січня 2022 21:54
Зомбовані, не задихнуться від злості. Всі адекватні люди розуміють, що *ціна на газ* була тільки приводом . Через ціну на газ люди державні перевороти не роблять. Випийте холодної водички і заспокойтеся. Йолопів, які вірять в *майдани гідності* стає все менше.
Анонім Показати IP 5 Січня 2022 22:46
Сьогодні на одному з телеканалів включили в ефір одного з активістів з Астани, то він сказав ,що єдиного центру у протестувальників нема,інтернету нема,мобільний зв'язок дуже поганий,а тут в Україні найшовся головний по протестах в Казахстані,очевидно перший претендент на збір плодів революції.
Отакої Показати IP 5 Січня 2022 23:55
То есть Украина покрывает террористов.Хотя...Что тут нового...
Прикордонник Карацюп Показати IP 6 Січня 2022 00:28
Ко мне, Мухтар!!!
Просто Показати IP 6 Січня 2022 21:29
Круто кацапи привід для нападу на Україну розмальовують. Вони за казахстанським чуваком прийдуть)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus