USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Влучили у голову»: ЗМІ повідомляють про смерть протестувальника в Казахстані

5 Січня 2022 20:10
У мережі повідомляють, що в Атирау на заході Казахстану під час протестів вбили одного з демонстрантів.

Про це пише Telegram-канал Orda, пише УНІАН.

Зазначається, що ще одного протестувальника важко поранили у голову.

За словами кореспондента Радіо «Азаттик» Санії Тойкен, мітингувальників в Атирау обстріляла поліція, пише The Insider. За її даними, в результаті були серйозно поранені мінімум дві людини: «одному з них влучили у голову, він помер».

До цього в мережі з’явилася інформація про смерть протестувальника в Алмати, де силовики також відкрили вогонь по демонстрантах.

Повідомляли, що правоохоронці з даху одного з РВВС в Алмати нібито вели вогонь по мітингувальниках, які намагаються взяти штурмом будівлю поліції. Зазначається, що тепер бойову зброю відкрито застосовують як силовики, так і протестувальники.

Крім того, оприлюднили ролик, на якому видно вбивство. Повідомляється, що це перше документальне підтвердження бойового застосування летальної зброї під час протестів в Казахстані.
Нагадаємо, вже кілька днів у Казахстані проходять протести. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на газ. Громадяни вимагали відставки президента з урядом та виступили проти корупції.

Протестувальники захопили стару резиденцію президента та увірвалися до будівлі мерії Алмати. Штурми адмінбудівель відбуваються і в інших містах, зокрема в Актобі.

На тлі протестів по всьому Казахстану з країни почали активно вилітати приватні літаки.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся до народу і заявив, що вступає на посаду голови Ради безпеки і планує «діяти жорстко». Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів іде у відставку.

Через масові протести в Казахстані аеропорти припиняють свою роботу, і скасовують рейси. Як повідомляють місцеві ЗМІ, мітингувальники захопили будівлі аеропорту в Алмати.

Головний опозиціонер Казахстану Мухтар Аблязов в ефірі каналу Ахметова заявив, що головна мета протестів – повне повалення режиму Нурсултана Назарбаєва і жодних переговорів із владою не буде.

Через протести запровадили режим надзвичайного стану по всій країні, а мітингувальники повалили пам'ятник експрезиденту Назарбаєву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
123 Показати IP 5 Січня 2022 21:39
сакральна жертва типу нігояна чи жізнєвського, аби більше завести стадо?
Всезнайко Показати IP 6 Січня 2022 00:22
Мать його калать. Ще до сотні далеко
Клава Показати IP 6 Січня 2022 06:21
Туди йому і дорога ...
456 Показати IP 6 Січня 2022 06:36
Про смерті силовиків не пишемо? Менты не люди?
Гаргола Д.М., м. Луц Показати IP 6 Січня 2022 09:11
Можемо написати. Довідка не з продажних українських ЗМІ, а з англійського видання ''ТАЙМС'' де повідомлялось, що з боку казахських силовиків: загинуло 17 осіб та 587 осіб отримали значні травми, а з боку протестувальників 1 убитий та 53 особи отримали тілесні пошкодження. Кожний на своєму посту виконує відповідну роботу: силовик перебуває на державній службі, отримує зарплату за виконання своїх обов'язків, а хулігани і протестувальники від організаторів та координаторів масових заворушень також отримали чималі гроші, бо так відчайдушно би не протестували. Таке саме і по тому ж сценарію відбулось і у нас в Україні у 2014 році. Нагадаю, що тут підкреслюється чітка взаємодія із західними спецслужбами.
Анонім до Гаргола Д.М., м. Луц Показати IP 6 Січня 2022 10:56
А от і консерва підіспіла
Бульба Показати IP 6 Січня 2022 11:11
Ні до чого доброго це не приведе!! Нові рауться до кормушки!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus