USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Хмельницькому в школі отруїлись 84 учні молодших класів

9 Вересня 2021 21:56
У навчальному закладі м. Хмельницький, де зареєстрували спалах гострої кишкової інфекції, отруїлися 84 учні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

«Станом на 16.00 9 вересня зареєстровано уже 85 випадків захворювання. До Хмельницької інфекційної лікарні госпіталізовано 10 дітей та 1 дорослу особу, 74 дитини лікуються амбулаторно. Попередній діагноз – «Харчова токсикоінфекція, гастроентероколіт», – ідеться у повідомленні.

Хворі, яких госпіталізували до Хмельницької інфекційної лікарні, перебувають у стані середньої важкості. Інші – лікуються вдома під наглядом педіатрів та сімейних лікарів.

Як повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України, захворіли діти 1–4 класів, усього вражено школярів з 18 класів. Усі діти харчувалися у шкільній їдальні.

Фахівці Хмельницького Центру контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ) розпочали епідеміологічне розслідування. Обстежили 11 працівників харчоблоку, взято 18 зразків харчових продуктів, 110 зразків змивів з об’єктів довкілля і 5 зразків водопровідної води для мікробіологічного дослідження.

У навчальному закладі та в домашніх осередках хворих проведена дезінфекція.

Джерело збудника інфекції, причини спалаху та обставини, що сприяли його виникненню, з’ясовують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus