USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кількість жертв землетрусу в Хорватії зросла до семи, двоє з них – батько та син

29 Грудня 2020 19:24
Кількість жертв потужного землетрусу в Хорватії зросла до семи.

Про це повідомляє Новое время з посиланням на видання index.hr.

Мер хорватського міста Глина підтвердив виданню Večernji list, що внаслідок землетрусу загинув чоловік, його співмешканку вдалося вчасно витягти з-під завалів. У Майське Поляне (частина Глини) загинули батько і син.

За інформацією Index, в Майське Поляне загинули ще дві людини, в церкві біля Сисака померла ще одна людина.

Кількість постраждалих невідома, за попередньою інформацією, щонайменше 20 людей поранено в місті Сисак.

Внаслідок землетрусу зазнала незначних пошкоджень будівля українського посольства у Загребі, як повідомив у коментарі УНІАН речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

«За інформацією посольства України в Хорватії, 29 грудня за 60 км від Загреба було зафіксовано потужний землетрус магнітудою 6,3. Стихійне лихо було відчутно по всій країні. В епіцентрі землетрусу завдано значної шкоди будівлям і комунікаціям. Будівля українського посольства також зазнала незначних пошкоджень. Співробітники не постраждали», – зазначив Ніколенко.

Також він повідомив, що наявність українських громадян серед постраждалих перевіряється.

Зараз посольство України в Хорватії відкрило «гарячу лінію», на яку українські громадяни можуть звертатися за допомогою: +385916051010.

«Рекомендуємо громадянам України, які перебувають в Хорватії, уважно стежити за повідомленнями місцевих компетентних органів про розвиток сейсмологічної ситуації. У разі повторних поштовхів слід невідкладно залишити будівлі, не користуватися ліфтом, уникати перебування біля ліній електропередач та дерев», – додав речник МЗС.

Як повідомлялося раніше, 28 грудня, в центральній часині Хорватії стався потужний землетрус. У місті Петриня, біля якого розташовувався епіцентр землетрусу, внаслідок руйнувань загинула 13-річна дівчинка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus