USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Хорватії заарештували яхту Медведчука, – ЗМІ

16 Березня 2022 20:31
Хорватські правоохоронці заарештували дороговартісну яхту народного депутата від фракції «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука.

Як передає Українська правда, про це інформує хорватське видання Novi list з посиланням на неназвані джерела в поліції.

Поліція заарештувала яхту Медведчука Royal Romance, яка була пришвартована в порту хорватського міста Рієка.

Арешт означає, що судно не може покинути межі порту.

За словами журналістів, влада наклала арешти на ще кілька суден, які пов’язують з російськими можновладцями.

Видання повідомляє, що арешт наклали відповідно до санкцій Європейського Союзу, запроваджених проти політиків і посадовців, яких пов’язують із Кремлем.

Журналісти зазначають, що 92-метрова Royal Romance є однією з п’яти найбільших яхт у світі, які використовують виключно для потреб її власників. Щорічне обслуговування, ремонт та витрати на пальне такої яхти становлять від 15 до 20 мільйонів доларів.

Як ми писали, через вторгнення Росії до України США та союзники розпочали роботу міжнародної цільової групи, яка працюватиме над пошуком та арештом активів російських еліт та олігархів, а також ­– над їхнім кримінальним переслідуванням

Нагадаємо, кримінальне провадження проти Медведчука було відкрито за статтею про держзраду. Але пізніше додався ще один епізод до підозри за статтею про держзраду, а також додалася стаття про фінансування тероризму.

Зокрема, у січні суд продовжив йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За 5 днів до російського наступу дружина Медведчука Оксана Марченко виїхала до Білорусі. Згодом опублікувала відео з Москви. На четвертий день після нападу Росії на Україну стало відомо, що кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук втік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus