USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Ківерцях на чемпіонаті з карате змагаються 200 спортсменів. Фото

10 Червня 2023 15:00
Близько 200 молодих та зовсім юних спортсменів зібралися у ківерцівській спортшколі. Тут стартував Відкритий чемпіонат Волині та міста Ківерці з кіокушинкай карате. У змаганнях беруть участь і початківці, і більш досвідчені каратисти віком до 17 років.

Серед організаторів чемпіонату – департамент культури, молоді та спорту Волинської облдержадміністрації, Волинська ОВА, Ківерцівська міська рада, а також Волинська та Луцька федерації кіокушинкай карате. Підтримку турніру надав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який забезпечив юних бійців призами та подарунками.

Стиль кіокушинкай, що завоював повагу в багатьох країнах світу, вважається одним із найскладніших і найвидовищніших у карате. Спортивні поєдинки проводять в повний контакт. Але у цих змаганнях були певні обмеження, зокрема каратисти боролися в захисних спорядженнях.
За словами президента Волинської федерації з кіокушинкай карате Віктора Москвича, заняття цим видом єдиноборств виховує в дітей мужність, волю до перемог та характер. Крім того, це хороший спосіб підтримувати фізичну форму в тонусі.
Читати ще: У Луцьку змагаються 250 юних дзюдоїстів. Фото

Учасниками змагань стали хлопці та дівчата із 12 населених пунктів заходу України. Волинську область представляли каратисти із Луцька, Турійська, Нововолинська, Ковеля та міста-господаря чемпіонату – Ківерців. Також на Волинь завітали гості зі Звягеля, Дрогобича, Львова, Рівного, Вінниці, Трускавця і Бродів.
Тренер спортсменів зі Звягеля Володимир Гусєв розповів, що залюбки долучається до таких змагань. З його слів, у цей нелегкий час потрібно будь-яким чином знаходити можливість розвивати дітей.

«Спочатку діти зростають на маленьких турнірах, а далі виходять на всеукраїнський та європейський рівні, прославляючи таким чином нашу державу», – констатував тренер.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода переконана, що підтримка чемпіонату допоможе молодим учасникам у спортивному розвитку. Як додала, сприяння розвитку спорту в регіоні – один із пріоритетних напрямів діяльності Фонду.

«Чимало гостей завітало до нас на Волинь, що дуже тішить. Щиро вірю, що у майбутньому всі спортсмени будуть прославляти Україну на світових спортивних аренах. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» надалі підтримуватиме такі змагання, аби наша молодь розвивалася», – наголосила Катерина Шкльода.
Читати ще: У Луцьку – турнір з панна футболу для дітей. Фото

На церемонії відкриття очільник Ківерців Олександр Ковальчук зауважив, що чемпіонат з кіокушинкай в місті проводять уже вдруге, а заняття карате допоможе виховати сильну особистість. Начальник управління у справах молоді і спорту Волинської ОВА Олександр Хвіщук закцентував: юні спортсмени – це надія української нації та волинського краю.

Усі почесні гості також відзначили військових. Саме завдяки їхній мужності та героїзму змагання відбуваються безпечно.
Після того стартували запеклі поєдинки. У залі спортшколи вирував цілий калейдоскоп емоцій: і радість від перемог, і сльози від поразок. Жоден учасник не хотів віддавати перемогу супернику. Каратисти намагалися показувати найкращі вміння, щоб досягти бажаного результату. А по завершенню змагань на них чекатимуть нагороди від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» – медалі та кубки, які стануть згадкою про здобутий успіх.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus