USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

У Ківерцівській громаді будівельники зі Швеції зводять житло для переселенців

13 Вересня 2022 16:58
У Ківерцівську громаду на Волині приїхало більш як 20 шведів-будівельників, які уже розпочали роботу зі зведення житла. Кожен спеціаліст – це власник того чи того підприємства в Швеції, яке спеціалізується на будматеріалах.

Крім того, днями прибули ще п’ять вантажівок з будматеріалами від меценатів з Швеції. Серед них – шість сучасних теплонасосів для забезпечення опаленням помешкань. Про це інформують у Волинській ОВА.

Наразі триває модернізація тих будівель, які є. Незабаром тут утеплять фасади та відремонтують дах. Також для зведення нових житлових споруд заливають фундамент.

Житло для переселенців зводять на території оздоровчого табору благодійного фонду «Шведський центр допомоги». Невдовзі тут буде житло для 150 людей. У планах – продовжити будівництво, аби розселити ще 150 внутрішніх переселенців.
Відновлення та будівництво помешкань проводять за підтримки шведського фонду Ukrainahjälpen Filippus спільно з Офісом Президента України.

Нагадаємо, 15 серпня у Ківерцівську громаду прибула перша вантажівка із будівельними матеріалами від партнерів зі Швеції для зведення житла вимушено евакуйованим українцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 13 Вересня 2022 21:35
Зрозуміли, що гроші розтягнуть, тому будують самі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus