USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинь отримала 1 млн грн компенсації за розміщення переселенців

9 Серпня 2022 11:42
Уряд розподілив майже 32 мільйони гривень на компенсацію витрат за тимчасове розміщення переселенців у червні. Частина коштів передбачена і для Волині.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну від 5 серпня.

Для покриття витрат за червень за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану, обласним державним адміністраціям виділили кошти з резервного фонду. Загальна сума такої компенсації за червень складає 31 621 845 гривень.

Для Волинської області передбачено 1 074 060 гривень на ці видатки. До слова, за квітень ця сума складала для області 3,9 мільйона гривень.

Нагадаємо, станом на початок серпня у Волинську область приїхали 70 900 вимушено евакуйованих осіб. Наразі в області можливо додатково розмістити ще понад 4 тисячі вимушено евакуйованих осіб.

До слова, держава гарантує за прийняття переселенців компенсацію вартості комунальних послуг та близько 450 гривень на одну особу, яку прихистили.

Щоб запропонувати своє житло до проживання внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію необхідно:

– подати заяву до органу місцевого самоврядування за місцем проживання або через сайт prykhystok.gov.ua про готовність прийняти у себе переселенців;

– при поселенні переселенців подати відповідну заяву до ОМС;

– до 5-го числа кожного місяця інформувати ОМС про кількість днів та кількість переселенців, що у них проживали;

– отримати компенсацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus