USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Криму відбулися масові обшуки та затримання кримських татар

7 Липня 2020 10:14
Сьогодні о 4 годині ранку російські силовики прийшли з обшуками в будинки кримських татар. В результаті обшуків було затримано 6 кримських татар.

Про це повідомляє кримськотатарська правозахисниця Лутфіє Зудієва передає РБК-Україна.

Як вона повідомила, затриманий Еміль Зиядінов - активіст, стример. Брав участь в пікетах в Москві в якості протесту проти репресій в Криму. Щодо нього було також складено адміністративний протокол за ведення відеозйомки в день обшуку в будинках кримських татар в березні 2019 року.

Також затримані Ісмет Ібрагімов, Алім Суф'яном - 30 років, одружений. Він брав участь в організації мусульманських свят. Відвідував суди за політично вмотивованими справами.

Сейран Хайретдінов - одружений, 3 дітей. У своїй місцевості був у числі організаторів святкових заходів К'урбан і Ораза байрам. Активно відвідував судові процеси щодо кримських татар.

Олександр Сизиков - російський мусульман, інвалід I групи, повністю втратив зір у 2009 році. Двічі виходив на поодинокі пікети на підтримку політв'язня Едему Смаілова, глави релігійної громади «Топчик», який до арешту був опікуном Сизикова.

Вадим Бектеміров - одружений, у нього дочка. Активіст, який займався передачами в СІЗО політв'язням.

Адвокат Іслям Веліляєв повідомив, що його не допустили в будинок активіста Еміля Зиядинова, де силовики проводили обшук.

«На мої вимоги, допустити мене до мого підзахисного і бути присутнім при обшуку, співробітники ФСБ взяли мою візитну картку і сказали чекати. Право на захист порушено, мене не допустили до проведення обшуку», - розповів він.

Зазначимо, після анексії в Криму часто проходять обшуки у журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Иван Показати IP 7 Липня 2020 10:32
У обычных людей обыски не проводят. Видно названные особы занимались чем-то как-то
Иван до Иван Показати IP 7 Липня 2020 14:31
Добавлю: наслышан, что и у наших полицаев тоже в практике проводить обыски сосрання пораньше
Дідо Показати IP 7 Липня 2020 13:17
Добре що затримали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus