USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Китаї і ПАР вилучили понад 5 тисяч доз підроблених COVID-вакцин

4 Березня 2021 10:24
У Китаї і Південній Африці пройшли операції Інтерполу, під час яких були вилучені підроблені вакцини проти COVID-19. Правоохоронці також затримали причетних до виробництва препаратів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Таким чином, у південноафриканському місті Джермістон вилучили близько 2,4 тисячі доз підробленої вакцини. Були затримані також і виробники препарату, троє громадян Китаю і громадянин Замбії.

Крім того, операція пройшла і в Китаї, де була розкрита ціла мережа з продажу підроблених вакцин. Зокрема, правоохоронці вилучили понад 3 тисячі доз вакцини і затримали понад 80 осіб, причетних до їх виробництва.

«Хоча ми вітаємо цей результат, це лише верхівка айсберга, коли мова йде про злочини, пов’язані з вакциною від COVID-19», – сказав генеральний секретар Інтерполу Юрген Шток.

Нагадаємо, раніше Національний кризовий центр Бельгії застеріг громадян від підробок вакцин проти коронавірусу, імовірно російського походження. Там підкреслили, що надійність таких препаратів не підтверджена.

Також раніше поліцейська служба Європейського союзу (Європол) фіксувала випадки підробки негативних результатів тестів на COVID. Правоохоронці вважають, що у зв’язку з обмеженнями на поїздки шахраї продовжать продавати фальшиві сертифікати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
!!! Показати IP 4 Березня 2021 11:31
яка..приємна.. новина для украінців!
шо Показати IP 4 Березня 2021 11:41
на Україну мали відправити?
Так до шо Показати IP 4 Березня 2021 15:12
Може вже й відправили...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus