USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Києві біля посольства РФ протестували проти російської агресії

21 Квітня 2021 09:53
Громадська організація «Агенція розвитку демократії та інформаційних свобод» (АРДІС) напередодні послання Путіна до Федеральних зборів РФ провела акцію під посольством Росії.

Про це повідомляє Укрінформ.

Активісти нагадали світовій спільноті, що Володимир Путін залишається одним з найбільш кривавих диктаторів XXI сторіччя, а його головним союзником та прикладом для наслідування є північнокорейський лідер Кім Чен Ин.

Як зазначили ініціатори заходу, їхня мета – «привернути увагу світової спільноти до деструктивних дій диктатора, який готовий розпалити вогонь світової війни і знищити мільйони російських та українських громадян на догоду своїй геополітичній шизофренії».

Керівник ГО «АРДІС» Юрій Федоренко наголосив, що Кремль блефує і постійно підвищує ставки, а його дії важко передбачити.

«В голові у Путіна можуть народжуватися найстрашніші ідеї, тим більше, що окремі його радники спрямовані на війну», – зазначив активіст.

Останнім часом, за словами Федоренка, російська пропаганда значно підвищила свою інтенсивність. Фейки створюються щодня, а фабрики тролів Пригожина працюють в режимі 24/7.

Під час акції активісти тримали плакати з зображенням Путіна у вигляді Гітлера та Кім Чен Ина, а також з надписами «Северокореезация России», «Дон Карлито! Свежие фейки подано!», «Доктор зло существует», «Диктатор-шизофреник с комплексом Наполеона», «Послание Путина – это лапша и поток дезинформации».

На думку учасників акції, одна з ключових проблем сучасних західних демократій – це неусвідомлення того, що наразі в РФ прогресує тоталітарний режим, який небагато чим відрізняється від націонал-соціалістичної Німеччини чи фашистської Італії.

За словами активістів, ніхто, крім Путіна, не зробив усього можливого для розриву між Україною та Росією.

Особливу увагу Юрій Федоренко приділив посланню Путіна, що має бути оприлюднено 21 квітня. За його словами, одним з ключових меседжів може бути заклик до визнання маріонеточних режимів «Л/ДНР» та навішування чергової «локшини» російському електорату. Таке визнання може стати поштовхом до глобальної війни, сотень тисяч жертв серед українських та російських громадян.

Крім того, активісти закликали видворити російських шпигунів з України.
Як повідомлялося, 17 грудня 2020 року представники громадської організації «АРДІС» провели у Києві біля посольства Росії в Україні акцію «Постав запитання тирану».

Захід був присвячений щорічній пресконференції президента РФ Володимира Путіна, що тривала майже чотири з половиною години, впродовж яких він відповів на 68 підготовлених запитань, котрі нібито турбують громадян РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus