USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Києві пікетують посольства країн через повернення РФ у ПАРЄ. Відео

25 Червня 2019 20:47
У Києві пікетують посольства країн, які підтримали рішення про повернення представників Росії у ПАРЄ.

Акцію анонсували у вівторок, 25 червня о 18:00 біля посольства Австрії, повідомляє Новое время.

Маршрут акції позначили на карті. Окрім посольства Австрії, пікети пройдуть під посольствами Німеччини, Вірменії, Норвегії, Італії, Словаччини, Франції, Фінляндії, Нідерландів та Офісом Ради Європи.

«Беріть з собою друзів, креативні плакати і побільше «грошей», якими символічно закидаємо кожне посольство», – порадили активісти.
Нагадаємо, ПАРЄ прийняла резолюцію, яка забезпечує повернення Росії в організацію без виконання міжнародних зобов’язань. Її підтримали 118 делегатів, 62 висловилися проти.

Перед цим на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи відхилили пропозицію делегації України розглянути поправки до резолюції по поверненню РФ в організацію.

25 червня РФ офіційно подала заявку на участь в ПАРЄ.

Україна і Грузія оскаржили дозвіл РФ повернутися в Асамблею, рішення за запитом делегацій буде прийнято в середу, 26 червня.

Делегація України вже призупинила свою роботу в ПАРЄ, виключаючи питання протидії поверненню РФ в Асамблею.

Також Україна відкликала свого постпреда при Раді Європи.

Парламентська асамблея Ради Європи позбавила делегацію Росії права голосу в січні 2015 року через агресію проти України. З тих пір російські представники чинили тиск на ПАРЄ, намагаючись домогтися скасування санкцій. Зокрема, з кінця червня 2017 року російська сторона призупинила сплату внесків до Ради Європи до відновлення повноважень делегації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
практик Показати IP 25 Червня 2019 22:02
Протестуй не протестуй, а отримаєш ти...
Анонім Показати IP 26 Червня 2019 07:19
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus