USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Лондоні – масові акції протесту: вимагають повторного референдуму щодо Brexit

19 Жовтня 2019 21:51
Десятки тисяч людей 19 жовтня взяли участь в марші проти Brexit, який проходить в центрі британської столиці. Учасники зібралися біля Мармурової арки у Гайд-парку, після чого натовп вирушив вулицею Парк-лейн у напрямку британського парламенту.

Про це пише ТСН з посиланням на BBC.

Площа перед будівлею Вестмінстерського палацу, де законодавці обговорюють угоду з Євросоюзом по Brexit, стане пунктом кінцевого призначення демонстрантів. Біля стін парламенту активісти мають намір виголосити промови проти майбутнього «розлучення» королівства з Євросоюзом.

Організатором протестів виступає організація People’s Vote, мета якої – домогтися повторного референдуму про членство країни в ЄС. Вона раніше заявляла про намір вивести 19 жовтня на вулицю більше мільйона чоловік, як їй це вже вдавалося в березні цього року. Поки, судячи з усього, до цієї позначки ще далеко, втім, на руку організаторам хороша погода – в Лондоні не по-осінньому тепло, сухо і яскраво світить сонце.

Нагадаємо в суботу в Палаті громад британського парламенту має пройти голосування по угоді з ЄС по Brexit, про досягнення якої було оголошено 17 жовтня, коли прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що

Британська опозиція назвала угоду Джонсона щодо Brexit ще гіршою, ніж угода Мей

угода про Brexit була погоджена між британськими та європейськими переговорними командами перед зустріччю європейських лідерів у Брюсселі.

Таким чином, 31 жовтня може стати останнім днем перебування Об’єднаного Королівства у складі ЄС. Утім, Кабміну потрібно пройти голосування в парламенті, з яким у Джонсона не найкращі відносини і де в нього немає більшості. Крім того, документ має затвердити Європарламент.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus