USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Лондоні розпочали слухання щодо екстрадиції Ассанжа

25 Лютого 2020 08:29
Лондонський суд розпочав слухання стосовно можливої видачі засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа США.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Xinhua.

«48-річного австралійця підозрюють у 18 спробах зламу та порушення Акту про шпигунство. Якщо всі обвинувачення будуть доведені, йому загрожує 175 років ув’язнення у США», – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що перший етап слухань у Королівському суді Вулвіча триватиме близько тижня, після чого 18 травня розпочнеться другий тритижневий етап.

Як повідомлялося, опубліковані Ассанжем на платформі WikiLeaks документи були надані колишнім аналітиком розвідки США Челсі Манінгом. У травні 2019 року Ассанж був ув’язнений на 50 тижнів за порушення умов виходу під заставу, коли він втік до посольства Еквадору в Лондоні, де потім переховувався майже сім років.

Він був заарештований 11 квітня минулого року британською поліцією, позаяк влада Еквадору скасувала рішення щодо надання Ассанжу громадянства країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus