USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку ініціюють громадські слухання щодо встановлення газових лічильників

17 Січня 2017 15:04
Захистити лучан від неправомірних дій газовиків, розробивши програму співфінансування лічильників обліку природного газу та скликавши громадські слухання щодо цього питання, закликають міську владу Луцька.

Про це зазначається в електронній петиції, яку зареєстрували 17 січня на користь встановлення індивідуальних лічильників обліку природного газу.

Автор петиції Петро Лавринюк вказує, що уже неодноразово лучани протестували проти встановлення загальнобудинкових газових лічильників, адже це суттєво підвищує оплату за користування газом.

«Для прикладу, в одно- або двокімнатних квартирах зареєстровано та проживає по одній або дві людини. При встановленні загальнобудинкового лічильника вони платитимуть в рази більше, ніж мешканці три- чотири- кімнатної квартири, де може бути зареєстрована та ж одна особа, а проживає по дві, три сім’ї, які «накручують» газу в рази більше.

Встановлення загальнобудинкового лічильника обліку газу, а в подальшому – нарахування на зареєстрованих мешканців у квартирах, зумовлює значне збільшення оплати за газ, що категорично недопустимо», - йдеться у петиції.

Автор наголошує, що відповідно до частини першої статті 6 Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» суб’єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов’язані забезпечити встановлення лічильників газу для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, в яких газ використовується, зокрема, тільки для приготування їжі – до 1 січня 2018 року. Враховуючи норми Закону, суб’єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов’язані в термін до 01.01.2018 для зазначеної групи населення забезпечити встановлення лічильників газу, як індивідуальних так і загальнобудинкових, що забезпечить 100% облік спожитого природного газу населенням.

«В такій ситуації просимо міську раду захистити інтереси мешканців від неправомірних дій газовиків. Одним із можливих варіантів є розробка та прийняття програми співфінансування встановлення індивідуальних лічильників.

Для обговорення цієї та вироблення інших пропозицій, а також для захисту міською радою прав лучан, просимо у лютому 2017 року у позаробочий час скликати громадські слухання за участі представників міської ради та ПАТ «ВОЛИНЬГАЗ» (відповідно ст.23-1 Закону України «Про звернення громадян»).

Такі проблеми, які зачіпають інтереси кожного мешканця мають вирішуватись міською радою. Тому, прошу всіх підтримати петицію та виступити проти встановлення загальнобудинкових приладів обліку природного газу», - повідомляють у петиції, збір підписів на користь якої триватиме впродовж наступних 14 днів.

Нагадаємо, що торік депутати міськради ухвалили рішення, яким рекомендували ПАТ «Волиньгаз» узгоджувати питання встановленні будинкових вузлів обліку природного газу зі співвласниками багатоквартирних будинків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
лучани Показати IP 17 Січня 2017 15:53
Квартири приватні, лічильники є частиною комунікацій житла, то ж власники квартир повинні встановлювати лічильники. Нехай навіть дякують за будинковий лічильник, який реально зменшує оплату за газ
Льова до лучани Показати IP 17 Січня 2017 16:19
Не пиши хйні. Хто і за чий кошт встановлює тобі електролічильник і чим лічильник газу ПРИНЦИПОВО відрізняється від електролічильника? Стаття 6. Обов'язки та відповідальність суб'єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території 1. Суб'єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов'язані: 1) забезпечити встановлення лічильників газу: а) для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, в яких газ використовується: комплексно, у тому числі для опалення, - до 1 січня 2012 року; для підігріву води та приготування їжі - до 1 січня 2016 року; тільки для приготування їжі - до 1 січня 2018 року.
лучани до Льова Показати IP 18 Січня 2017 08:28
Хльова, обленерго не встановлює ,а замінює на сучасніші. І все рівно споживач платить . Облгази мають "забезпечити" , а це зовсім не встановити за свій рахунок. Навіть ,якщо облгази і встановлять, то це буде закладено в тарифі. Зараз в тарифі лічильник не закладений.... Жлоби докричаться ,що встановлять"безкоштовні", але влуплять тарифи вдвічі.
Анонім до лучани Показати IP 17 Січня 2017 20:45
Ти з дуба впав ? Газовики нічого нормального не зроблять для людей.
Вентиль Показати IP 17 Січня 2017 16:05
Петро - молодець! Треба їх човпти гуртом, бо знахабніли без міри.
Електровіталик Показати IP 17 Січня 2017 16:52
А мені подобається що ставлять ці лічильники, бо звідти можна вкрасти модем
Споживач Показати IP 17 Січня 2017 20:16
Шановні дописувачі! Ще раз!!!Читайте законодавство держави УКРАЇНА.Які загальнобудинкові лічильники газу,де це прописано.Такого поняття не існує.Є ВОГ(вузол обліку газу)-це баланс газу,який зайшов в будинок,і за який обєм проплачено споживачами-все!Оплата за спожитий газ проводиться виключно по приладу обліку газу помешкання споживача,а до 01.01.2018 по нормах споживання ,визначений Постановою№203(ЗАКОН).Все інше зловживання і порушення ЗАКОНІВ УКРАЇНИ приватними компаніями олігархату.Прилади обліку газу до 01.01.2018 повинні бути встановлені в кожному помешканні за рахунок надавача послуг,крапка.І нікого не слухайте,це все брехня і залякування,бо кошти тут дуже великі.Пишіть всі заяви на безкоштовне встановлення приладів обліку до 01.01.2018.Дякую за увагу.Зауваження приймаються.
Лучани Показати IP 17 Січня 2017 20:49
А де коментарі від 777 ? Цікаво , що напише той ЛИЗУН ? Чекаємо...
лучанка Показати IP 18 Січня 2017 08:15
де підписати петицію?
Споживач Показати IP 18 Січня 2017 09:46
Ніяки слухання тут ролі не грають і тим більше петиції.ПАТ"Волиньгаз"100% приватна компанія,але Закони України і Постанови Кабміни вони зобовязані виконувати.Всі повинні написати заяви в приміщенні "Волиньгазу" на бланку,багато хто це вже давно зробили. І вам повинні встановити прилад обліку газу в квартиру до 01.01.2018 р. безкоштовно(ЗАКОН).До цього сплачуйте 4,4 куб.м.на особу-30 грн.27 коп.при присутності гарячого водопостачання.ВОГ вони можуть ставити,але це прилад для "Волиньгазу"і не більше.Але дозвіл дають мешканці будинку,бо вони балансоутримувачі(Постанова №301).Встановлення за свої кошти є добровільним(3600 грн.) і тільки САМГАЗ,прилад дуже застарілий і сумнівний,але іншого не можна(корупційна схема).Ось і думайте.Відстоювання своїх законних прав діють, і ще як діють.Ніхто за Ваші права боротися не буде,все в руках споживачів.Дякую за увагу.
Споживач до автора п Показати IP 18 Січня 2017 10:01
Напишіть де ви прочитали,в яких законодавчих актах-загальнобудинковий лічильник газу(не існує такого в природі).Навіть в Кодексі ГРС немає такого,тільки ВОГ.І ніякого співфінансування не передбачено.Не пишіть неправди.
Споживач Показати IP 18 Січня 2017 10:54
І ще порада.Звертайтесь в Сектор НКРЄКП у Волинській області,с.Струмівка,Липинського,5,а також в Антимонопольний комітет на Винниченка,а також Луцький міський відділ поліції на Грибоєдова.Повірте-це діє,перевірено на практиці.Всім удачі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus