USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

У Швеції закрили справу проти засновника WikiLeaks Ассанжа

19 Листопада 2019 16:23
Прокуратура Швеції припинила розслідування у справі про зґвалтування, відкритій проти засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

Про це пише НВ з посиланням на The Guardian.

«Я хочу повідомити про своє рішення припинити попереднє розслідування», — заявила заступник головного прокурора Єва-Марі Перссон.

Звинувачення в сексуальних домаганнях і зґвалтуванні двох жінок були висунуті в 2010 році. Сам Ассанж заперечував зв’язок з жінками.

У 2012 році британський суд ухвалив заарештувати і видати Ассанжа Стокгольму. Тоді засновник WikiLeaks сховався в посольстві Еквадору в Лондоні, отримав притулок і не покидав його територію протягом останніх семи років.

У 2019 році Ассанж був позбавлений притулку за порушення міжнародних конвенцій і агресивну поведінку.

11 квітня британські поліцейські заарештували його в Лондоні і помістили у в’язницю.

Скотленд-Ярд пояснив, що Ассанж був заарештований в Лондоні за запитом США. Міністерство юстиції США заявило, що він звинувачується в злочинній змові з метою незаконного проникнення в комп’ютерні системи Пентагону.

Джуліан Ассанж — австралійський журналіст, який заснував у 2006 році організацію WikiLeaks. На її сайті розміщені секретні документи і матеріали, що викривають різних світових лідерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus