USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Лукові відсвяткували день громади

26 Липня 2021 17:13
Святковий концерт, спортивні змагання та частування – у селищі Луків гучно відсвяткували день громади. Свято відбулося 24 липня на території місцевого парку.

На гостину до Луківської громади приїхали гості: народний депутат України Вячеслав Рубльов, депутати обласної ради Роман Микитюк, Володимир Яренчук та Юрій Харченко.

Як зазначив очільник громади Анатолій Климук, минулого року святкувань не проводили через карантинні обмеження, але цьогоріч вирішили відсвяткувати усією громадою.

«Свято розпочалося зі спортивних заходів. Ми провели спортивне свято «Тато, мама, я – спортивна сім’я», змагання з міні-футболу, волейболу, а також шахи, шахмати. Ми вирішили, що день громади будемо святкувати в останню суботу липня за участю трьох старостинських округів – Маляновичівського, Новосілківського та Соминського», - розповів Анатолій Климук.

Кожен старостинський округ приїхав зі своїм кошем – спеціально облаштованою хатинкою зі столом та частуваннями. Разом із ними прибули й учасники художньої самодіяльності, які рекламували свої населені пункти.
«Ми хотіли показати нашу культуру, наших виконавців та аматорів сцени. Нам краще похвалитися своїми досягненнями, аби мешканці громади бачили, що кошти на освіту й культуру витрачаються не дарма, щоб бачили своє і пишалися своїм», - наголосив голова громади.

Як відомо, Луківська громада утворилася в 2016 році. Тоді першими до Лукова доєдналися Миляновичівська та Соминська сільські ради. Уже в 2020 році до громади приєдналася Новосілківська сільська рада. Голова громади каже: таке об’єднання дозволяє закумулювати кошти на найнеобхідніші потреби та спільно працювати над вирішенням проблем громади.

Так, в Лукові за кошти ДФРР добудували школу, а поряд – спортивний майданчик зі штучним покриттям. Крім того, поряд із майданчиком будуть розміщені спортивно-ігрові елементи, де діти зможуть займатися, розповів народний депутат Вячеслав Рубльов.
«Луківська громада живе на повну. Коли ми починали працювати, то були ті, хто казав, що в нас нічого не вийде – школу не добудують, стадіон, який зараз поряд з навчальним закладом, тоді взагалі був нереальною ідеєю. Але ми довели інше. Ми працюємо аби в дітлахів, які мешкають в громаді, були місця де зможуть проводити дозвілля, аби школярі мали всі умови для навчання та спорту, аби в селах громади було освітлення», - наголосив народний депутат.

Також із бюджету на соціально-економічний розвиток Вячеслав Рубльов передбачив придбання елементів дитячого майданчика для сіл Миляновичі та Новосілки.
«Після об’єднання справи в селах набагато покращилися. Якщо говорити про Миляновичівський округ, то там відбувся повний ремонт дошкільного закладу, замінили котли в школі, постійно грейдеруємо та ремонтуємо дороги, встановлюємо майданчики для дітей в усі села, покращилася ситуація і з освітленням сіл. Ми активно співпрацюємо з народним депутатом Вячеславом Рубльовим, який допомагає нам і з фонду соцеконому, і залучає кошти з Державного фонду регіонального розвитку», - зазначив Анатолій Климук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Радувець Ларіса Показати IP 26 Липня 2021 20:02
А сірожа омелюхів де?
Ісса Ндойє Показати IP 26 Липня 2021 22:04
Буква "Я" - поломана, як багато чого у цьому чудовому в плані історії селищі ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus