USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Примирення, але не забуття: у Луцьку вшанували пам'ять жертв великої війни. Фоторепортаж

8 Травня 2020 13:55
Представники обласної та міської влади, народні депутати від Волині 8 травня вшанували в Луцьку усіх, хто віддав життя в Другій світовій війні. Захід відбувся з мінімальною кількістю учасників та без промов.

Традиційно громадяни збиралися на меморіальному комплексі «Вічна Слава» 8 та 9 травня. Однак епідемія коронавірусу внесла корективи. Цьогоріч заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вирішили об’єднати і провести з мінімальною кількістю осіб. Усе задля того, аби уникнути великого скупчення людей, адже це за нинішніх умов загрожує здоров’ю та життю.
Спочатку посадовці поклали квіти до пам'ятного знака «Поранений солдат». Голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко звернувся до присутніх з пропозицією зробити спільну світлину. Він підкреслив, що у День пам’яті та примирення це буде символічно. Після цього представники влади перейшли до центрального монумента меморіалу, де також вшанували пам'ять усіх загиблих у війні.
Ми попросили поділитися думками про сьогоднішній день народних депутатів від Волині Ірину Констанкевич та Вячеслава Рубльова.

«Знаєте, День пам’яті та примирення має для нас усіх особисте значення. Адже, мабуть, немає української сім’ї, яка не втратила б когось на війні, – каже Ірина Констанкевич. – Моя бабця після загибелі діда у 1943 році залишилася з чотирма дітьми, яких мусила ставити на ноги. Для мене завжди війна була чимось давнім, руйнівним і неприпустимим для повторення. І коли розпочалася нинішня війна, це стало страшним потрясінням. Про події минулого треба пам’ятати. Хоч вони й нагадують пекучу рану. Але добре, що вона болить – тоді ми не забудемо, що таке війна, її катастрофічні наслідки і потрясіння. Ця колективна пам'ять, її усвідомлення, робить нас людьми, які мають не лише минуле, але й майбутнє».
Вячеслав Рубльов підкреслює: цей день не схожий на всі інші. «У мене змішані відчуття. Я завжди приходив сюди із синами. Розповідав їм про війну та наші сімейні історії, пов’язані з нею. Вважаю, що сьогодні наша місія – доносити до молодого покоління ідею про те, що пам'ять про мільйони жертв має жити. Нащадки мусять усвідомити, яку велику жертву зробили наші рідні, віддавши життя, щоб мали змогу жити ми. Відповідно, кожен має задуматися про власну місію, аби не допустити повторення тих страшних подій. Нинішня ж пандемія – свого роду також світова війна з невидимим ворогом. До боротьби з ним можемо долучитися усі ми, насамперед максимально дотримуючись правил безпеки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Хмм Показати IP 8 Травня 2020 14:05
Що слабо вдіти маски? Чи заради піару нехтуєте носінням маски...
лучанка до Хмм Показати IP 8 Травня 2020 14:41
а за живих лучан учасників війни забули. Заїхали тільки до учасників бойових дій.
Ира Показати IP 9 Травня 2020 20:19
Даже сказать нечего?!? Совести у вас нет. Проср*ли все давно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus