USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У луцькому дитсадку – спалах інфекції: троє дітей у лікарні

13 Грудня 2019 15:53
У луцькому дитсадку №5 виникло групове захворювання на ротавірусну інфекцію.

Про це пише ВолиньPost з посиланням на слова дідусья однієї з вихованиць дитсадка Сергія Полетила.

За словами чоловіка, його онуці стало зле 5 грудня після відвідування дошкільного навчального закладу. Зараз дівчинка перебуває в інфекційній лікарні, де також надають медичну допомогу й іншим дітям з тієї ж групи.

У Волинському обласному лаболаторному центрі підтвердили інформацію про спалах інфекції у дитсадку.

Лікар-епідеміолог Валентина Новачевська повідомила, що станом на сьогодні, 13 грудня, відомо про перебування у лікарні трьох дітей з однієї групи дитсадка №5 через ротавірусну інфекцію. Усім їм - по 4 роки.

Стан дітей – середньої важкості.

Випадок епідеміологи розцінюють як спалах ротавірусної інфекції. Тож у дитсадку відібрали проби води, продуктів, зовнішнього середовища.

Епідрозслідування триває.

Довідка:



Ротавірусна інфекція, або як її часто називають, кишковий або шлунковий грип, це гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-краплинним або фекально-оральним шляхами, а також через немиті фрукти, овочі, через брудну воду і руки та при контакті з іншими поверхнями та предметами, що могли бути забруднені фекаліями (іграшки, підлоги, меблі, одяг тощо). Ротавірусна інфекція вкрай стійка до будь-яких ліків і дезінфікуючих засобів.

Джерелом ротавірусів є людина. Вірус дуже легко передається від людини до людини. Індекс контагіозності становить понад 60%. Велика кількість вірусів міститься у фекаліях інфікованих осіб у період з двох днів до початку діареї до десяти днів після зникнення симптомів захворювання. Тривалість виділення ротавірусу з фекаліями в осіб із ослабленою імунною системою може бути протягом більш ніж 30 днів після інфікування.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хм Показати IP 13 Грудня 2019 16:17
Десь підхопили а як завжди винен садік
Сергій Показати IP 14 Грудня 2019 09:01
Не десь, а у Єгипті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus