USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У луцькому парку оселилися слон і динозавр

16 Липня 2021 16:19
Металеві скульптури слона та динозавра відсьогодні прикрашають алею центрального парку.

Скульптури встановили біля входу до зоопарку на заздалегідь підготовлених майданчиках.

Над металевим слоном чотири місяці працювали троє ковалів: Віктор Семенюк, Сергій Остапенко та Віктор Щасливий. Висота цієї фігури близько трьох метрів, а вага – понад півтори тонни. Віднедавна цей металевий слон став власністю міста, адже це – подарунок від меценатів.

«Ми захотіли щось подарувати місту, підійшли до Валерія Бондарука, той вже бачив наші роботи, запропонував виготовити скульптуру слона. Це хороша добра тварина, а біля входу в зоопарк він, думаю, буде доречним. Тож завдяки Валерію Бондаруку і меру міста Ігорю Поліщуку тепер наша робота прикрашатиме паркову алею», – каже Віктор Щасливий.
Майстер зазначає: конструкція не боїться ані дощу, ані сонячних променів, поґрунтована якісними ґрунтовками, пофарбована німецькими фарбами і полакована стійким італійським лаком. Тож, обіцяє, скульптура стоятиме більше десятка років.
Поруч свою роботу презентував коваль з села Милуші Анатолій Гилитуха. Його творіння – кількаметровий динозавр, два роки в готовому вигляді стояв на подвір’ї майстра. Робота – дуже трудомістка. Каже, що вирішив втілити цю ідею, аби спробувати власні сили. Так, близько тонни металу перетворилося на доісторичну істоту. Це, зі слів майстра, його найбільша, але не найскладніша в плані деталізації робота.
«Якщо рахувати день у день по 12 годин, то на виконання роботи пішло десь пів року. Але робив я його 5 років, в перервах між роботою. Коли я його тільки починав робити, замовлень на той момент не було, хотілося спробувати свої сили», – зазначає майстер.
Аби встановити скульптури, посприяла й дирекція Луцького зоопарку, підготувавши майданчики для монтажу. Керівниця зоопарку Людмила Денисенко зазначає, що місце для скульптур визначили не випадково: вони не тільки викликатимуть асоціації із звіринцем, а й будуть захищені, бо територія – освітлена і проглядається на відеокамерах.
Юлія МАЛЄЄВА

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Юрій Показати IP 16 Липня 2021 16:39
Прикольно Але ,боюсь,малолітні вандали вже потирають руки
Цікаво Показати IP 16 Липня 2021 16:57
а що за метал, його товщина і яка вага кожної скульптури?
w Показати IP 16 Липня 2021 19:46
вага дино +- 1т, товщина листів 2-3мм
Serhii Показати IP 16 Липня 2021 20:47
от нахіба там питається знову та плитка? тулять усюди де треба і не треба. залізе (а так і буде) якась дитина чи бухий підліток і полетить вниз головою..
Він до Serhii Показати IP 16 Липня 2021 23:00
Для того, щоб в всякої дитини або бухого підлітка назавжди відклались негативні емоції від дурних затій.
шеф Показати IP 17 Липня 2021 07:37
молодці.
Анонім Показати IP 17 Липня 2021 14:14
Візьміть ще від дитячої дороги перевезіть при приведіть в порядок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus